Çürük vicdan

Şehit Barış Akkabak'ın dedesi ve anneannesi için yaptırılan evde vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. Müteahhit Hüseyin Kuşçu'nun, belediyenin gönderdiği demirleri çalıp, kendine ait başka bir inşaatta kullandığı belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2015 Güncelleme 29 Ekim 2015, 01:56
Çürük vicdan

İÇİNDEKİLER

Antalya Serik'te vicdanlar yaralandı! Barış Akkabak (20), annesi ölünce, dedesi ve anneannesi tarafından büyütüldü. Mardin Midyat'ta vatani görevini yaparken, geçen 2 Ağustos'ta, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlatılmasıyla şehit oldu. Dedesinin içler acısı ve yürek burkan görüntüleri, yamalı pantolonuyla gündeme gelmesi tüm herkesi üzüntüye boğdu. Görüntüler karşısında ilçe belediyesi de harekete geçti. Ramazan ve Havva Akkabak için ev yaptırmak istedi. Evin yapımını da müteahhit Hüseyin Kuşçu üstlendi. İşte tam burada skandal patlak verdi. Ancak, müteahhit inanılmaz bir vicdansızlık yaptı. Belediyenin yaşlı çiftin evinin yapımında kullanması için gönderdiği demirleri çaldı. Kendine ait başka bir inşaatta kullandı. Skandal üzerine belediye müteahhidin sözleşmesini feshetti. İnşaatı kendilerinin yapma kararı aldı. İlk betonu da döktü.

EV TAMAMLANACAK
AK Parti'li Belediye Başkanı Ramazan Çalık, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Gece gündüz çalışarak evi tamamlayacağız. Çalışmalar 24 saat aralıksız devam edecek. Onlar benim manevi anne ve babam" dedi.



ŞEHİDİN EVİNDE MÜTEAHHİT ŞOKU!
Belediyeden ihale ile evin yapımını üstlenen müteahhit Hüseyin Kuşçu, gönderilen malzemeleri çaldı. Kendine ait inşaatta kullandı. Evi de bitirmeden kaçtı. Bunun üzerine belediye tarafından hem sözleşmesi feshedildi hem de mahkemeye verildi.

Erdoğan ÖZTÜRK