Elinde tekerlekli bavul vardı

Ankara'yı kana bulayan canlı bombayı gördüğünü söyleyen tanığın ifadesinden: Elinde büyük tekerlekli bir bavul vardı. 'Valize bakabilir miyim' diye sorduğumda hızla uzaklaştı. Bu arada bir şahıs bana 'Hayırdır adamı rahatsız ediyorsun' diye çıkıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:20
Elinde tekerlekli bavul vardı

İÇİNDEKİLER

Tren Garı'ndaki kanlı saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı resmi tanık ifadelerini almaya başladı. Canlı bomba saldırısının ardından Mehmet Ali Altun isimli bir babanın açıklamaları dikkat çekmişti. Mehmet Ali Altun, oğlunun canlı bomba olabilecek bir kişiyi gördüğünü anlatmıştı. Mehmet Ali Altun'un "bombacıyı görmüş" dediği oğlu Abdulselam Altun önceki gün savcılığa giderek şikayetçi ve tanık sıfatıyla ilk resmi ifadeyi verdi. Abdulselam Altun, ifadesinde olayda birinin bacağı kopan iki kardeşiyle ve onlara göz kulak olmak için İstanbul'dan Ankara'ya geldiklerini anlatıyor.

O KİŞİ GÖZCÜ MÜ?
Altun, ifadesinde patlamanın olduğu noktaya yakın bir yere geldiği sırada önünden elinde büyük boy tekerlekli bavullardan olan bir şahsın geçip korteje daldığını, sol eli ile yüzünü kapatır gibi yaptığı ve hafif kamburumsu durduğu için şüphelendiğini ve arkasından valizine bakıp bakamayacağını sorduğunu aktardı. Şahsın kendisine hiç bakmadan hızını artırarak yürümeye devam ettiği için iyice şüphelendiğini anlatan Altun'un ifadesinin bu bölümündeki, "Bu arada ileriden eşkal bilgilerini hatırlayamadığım bir şahıs bana 'hayırdır adamı neden rahatsız ediyorsun' tarzı sözler sarf etti" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Altun'un şüphelendiği kişiye "sahip çıkan" diğer kişi için, "Gözcü müydü ve canlı bombanın hedefine ulaşmasında engel çıkmaması için mi orada bulunuyordu?" sorusu gündeme geldi.

BAŞLIK VE CÜBBE
Savcı sorgu sırasında Altun'a canlı bomba olduğundan şüphelendiği kişinin eşkalini sordu. Altun ifadesinin bu bölümünde şu bilgileri verdi: Şahıs tahmini olarak 1.65 - 1.70 boylarında, hafif kamburumsu, 80 - 90 kg ağırlığında başında siyah bir başlık vardı. Şahıs kamburumsu durduğu için belki birkaç santimetre daha uzun olabilir. Sırtında da siyah renkli, ayağına kadar uzanan cübbe gibi bir elbise vardı. Şahsın yüzünü eşkal verecek şekilde görmedim. Çünkü bana hiç dönmedi.

SABAH