"Derin devlet diyenler kendini gizliyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Saldırının hedefi milletimizin tamamıdır" diyen Erdoğan, "Ortada bir delil yokken suçlu yarışına girenlerin samimiyetsizliklerini görüyorum. Olay yerindeki kan dahi kurumamışken, kendilerince romantik kasım güzellemeleri yapanları ibretle izledik" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2015, 20:12
Derin devlet diyenler kendini gizliyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Öncelikle Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'ye teşekkür ederim ziyaretinden dolayı. Tarihsel olarak da iki ülke, önemli ilişkilere imza attı. İkili ilişkileri geliştirme konusunda da ortak kararlar aldık. 2014'teki 1 buçuk milyar dolarlık ikili ticaretimizi yukarı taşımak istiyoruz.
228 bin Fin turist geçtiğimiz yıl ülkemizi ziyaret etti. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeden 400 bin hasta Türkiye'ye şifa bulmaya geliyor. Ülkemizdeki hastaneler Avrupalı dostlarımıza da birinci sınıf hizmeti sunuyor. Türkiye ve Finlandiya güç birliği yapıyor. BM'deki 'Barış için arabuluculuk' girişimine değer veriyoruz. Küresel barışın tesis noktasında önemli rol oynayacağına inandığım bu girişimi sürdürmek istiyoruz.

BU SALDIRI TÜM MİLLETİMİZE YAPILMIŞTIR
Ankara Garı önünde 98 vatandaşımız hayatını kaybetti. Demokratik haklarını kullanan STK'ların bir araya geldiği bu elim olay hepimizi üzmüştür. Milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin birliğine yönelik bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm milletimize yapılmıştır. Bu saldırılarla uzun zamandır mücadele ediyoruz. Son 40 yılda dahi bunu görmek mümkündür. Farklı isimlerle de olsa bu saldırılar sürmüştür.
PKK, DHKP-C ve DAEŞ karşımızda terör örgütü olarak var. Biz örgütleri, yöntemine ismine göre ayırmıyoruz. Çifte standart kullanan herkes teröre ortaktır.

BİZ KATİLLER ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ
Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah'ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

SADECE MAŞALAR DEĞİL ONLARI KULLANAN GÜÇLER DE MUTLAKA ORTAYA ÇIKARILMALI
Ülkemizde faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı. Diğer olaylar gibi bu hadise de titizlikle araştırılıyor, araştırılacak. Eylemi yapanlarla ilişkiler belirlenecek, suçlular adalete teslim edilecektir. Hükümetimiz bu çalışmaları sürdürüyor. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı olarak ben de şu anda Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim ve Devlet Denetleme Kurulumuz da bu konuyu ayrıca onlarda farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108'inci maddesinin verdiği yetki ve görevi istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim

Milletçe sabrımızın sınandığı bu dönemde, 78 milyon olarak hepimize düşen çok önemli görevler var. Diğer tüm hesaplarını bir kenara bırakıp ülkesini düşünenler ile başka hesapların dümen suyuna girmiş olanların ayırt edildiği günlerden geçiyoruz. Bu dönem bir turnosol kağıdı.

MİLLETİ KIŞKIRTANLARI GÖRDÜK
Hayatlarını kaybedenlerin kanları dahi kurumamışken olay yerine gidip seçim gününü işaret edenlerin kendilerince romantik Kasım güzellemeleri yapanları, yaşanan acıları siyasete alet edenleri ibretle izledik. Henüz cenazeler toprağa verilmeden eylem çağrısında bulunanların, hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk. Elbette birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma içinde olmamız gereken bir günde kendilerine uzatılan eli anlamsızca, sorumsuzca havada bırakanları da unutmuyoruz. Bu tutumların, bu tavırların hepsinin de teröre, terör örgütlerine hizmet ettiğinin bilinmesini istiyorum

DERİN DEVLETİN İZİ VAR DİYENLER GİZLENİYOR
Erdoğan, açıklamasında patlamanın sorumlusunun devlet olduğunu iddia edenlere "Derin devletin izi var diyenler aslında kendilerini gizliyorlar" yanıtını verdi.

İstifa mekanizmasını bu kadar kolay çalıştırıyorlarsa şuna baksınlar; Bir siyasi partiyi iktidara getirmediklerinde onlar istifa etsin.