87 günlük firar

Murathan Öztürk, lüks arabasıyla yarış yaparken, aracının kontrolünü kaybetti. Yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezip kaçtı. 87 gün sonra teslim olan genç adam çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 01:35
87 günlük firar

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi'nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezip kaçan lüks aracı kullanan Murathan Öztürk (19), 87 gün sonra teslim oldu. Avukatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek teslim olan zanlı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Orhan Biçicioğlu'na ifade verdi. İfadesinin alınmasının ardından, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yürekleri sızlatan olay, Şaşkınbakkal mevkisinde meydana geldi. Cuma gecesi 03.30 sıralarında, başka bir otomobil ile yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Öztürk'ün kullandığı lüks otomobil kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında günlük 30 lira yevmiye ile çalışan ve o anda kitap okuyan Mehmet Emin Kaya'ya (34) çarptı. Kazada, Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü kaçtı. Hastaneye kaldırılan çiçekçi kurtarılamadı.

'BURASI YARIŞ PİSTİ DEĞİL'
Çevredeki esnaf ve mahalleliler tarafından çok sevilen ve Eskişehir'de Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu Kaya'nın ölümü herkesi üzüntüye boğdu. Bağdat Caddesi'nde oturan Mehmet Duyulmuş, "Mehmet burada sabaha kadar çiçek satardı. Boş kaldığında sürekli elindeki kitabı okurdu. Son zamanlarda Bağdat Caddesi'nin en büyük sorunu, sürat yapan otomobiller. Evimizde oturamıyoruz. Patinaj çekenler, yarış yapanlar bizi çok rahatsız ediyor" dedi. Çiçekçi Mehmet'in öldüğü yerdeki duvara, "Asfaltı değil bizi ağlatıyorsun", "Burası yarış pisti değil, mahalle" yazılı dövizler asılıp, çiçekler bırakılmıştı.

KAN PARASI
Murathan Öztürk'ün firari olduğu dönem içerisinde akıllara durgunluk veren iddialar ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri Öztürk'ün ailesinin Kaya ailesine kan parası teklif ettiğiydi. İddiaya göre Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Öztürk'ün Çınaraltı Bar'ın işletmecisi olan babası Mustafa Öztürk, çiçekçi Mehmet'in kardeşi Cengiz Kaya'yı arayarak kan parası teklif etti. Ancak Cengiz, "Dünyayı verseler kardeşimizin kanını satmayız" diyerek teklifi reddettiğini belirtti.