Hulusi Akar'dan 'kara harekatı' açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Konferansı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Akar kendisine yöneltilen 'kara harekatı' sorusuna cevap verdi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Hulusi Akar'dan 'kara harekatı' açıklaması
İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı'nın sona ermesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Petr Pavel ortak basın toplantısı düzenledi.

Saat 18.00'de düzenlenen toplantıda konuşan Orgeneral Hulusi Akar, "Hepinizin bildiği gibi terörle mücadelemiz güvenlik kuvvetlimiz tarafından yurtiçinde ve yurtdışında omuz omuza kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Mehmetçikten en kıdemli mensubuna kadar TSK, gece ve gündüz demeden her türlü hava ve arazi koşullarında kendisine verilen görevleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra kahramanlık, azim ve gayretle sürdürecektir. Bu vesileyle terörle mücadelede, şehit düşen asker, polis ve korucu tüm şehitlerimizi onlarla birlikte hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kahraman gazilerimize de, acil şifalar diliyorum. Her yıl bir NATO ülkesinde gerçekleştirilen askeri komite konferansı bu yılda önden planlandığı şekilde ülkemizde izah edilmektedir. Bu konferans sırasında da NATO'nun, Türkiye'nin terörle mücadelesine olan desteği bir kez daha vurgulanmıştır" dedi.

KARA HAREKATI SORULDU

Başka bir gazetecinin, ''Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı bir kara harekatı düşünüyor musunuz?'' sorusuna Orgeneral Akar, ''Yine tekrar etmek istiyorum. Biz terör örgütleriyle mücadelemizi devam ettireceğiz. Ülkemizin ve milletimizin korunması amacıyla bu mücadelemizi sürdüreceğiz ve şartlar çerçevesinde gerekli tedbirleri alacağız. Ülkemiz için güvenlik tedbirlerini almak amacıyla gerekli tedbirleri alacağız" diye cevap verdi.. Bir gazetecinin, ''Türkiye İncirlik Hava Üssünü NATO kuvvetlerine açtı. Acaba gelecekte daha fazla üssünü açacak mı?" sorusuna ise Orgeneral Akar, ''Şuan da öyle bir şey yok" şeklinde cevap verdi.