Bodrum'da tekne battı: 12 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu hayatını kaybeden 12 kişinin cesedine ulaşıldı.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2015, 12:49
Bodrum’da tekne battı: 12 ölü

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Bodrum ilçesi bugün yine insan tacirleri eliyle yaşanan bir drama uyandı. İnsan tacirlerinin dışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalıştıkları mültecileri taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü. Bodrum kıyılarına vuran cesetler arasında bebek cesetlerinin olması da dikkat çekti.

Akyarlar Mahallesi'nden denize açılarak, yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne, Aspat açıklarında battı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye 4 Sahil Güvenlik botu, Sahil Güvenlik helikopteri ile Sahil Güvenlik uçağı sevk edildi.

Arama kurtarma çalışması yapan ekipler, 16 kişi olduğu öğrenilen tekne etrafında, üzerinde can yelekleri bulunmayan gruptan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin cansız bedenine ulaştı, 2 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Akyarlar açıklarında ise lastik botun battığı ihbarı üzerine 3 Sahil Güvenlik botu tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarında 9 erkek ve 4 kadın sağ kurtarıldı. Bir çocuğun ise cesedine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlarla karaya taşınan cesetler, Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Morgun önünde bebeğinin öldüğünü öğrenen Suriyeli bir anne ise sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren anneye hastane personelince müdahale edildi.