Biroğul bin acı

Üniversiteyi dereceyle bitiren, 'Kahvemi kulplu bardaktan içerim' diyerek, doğduğu yer olan Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne hizmete koşan Dr. Abdullah Biroğul, PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2015 Güncelleme 02 Eylül 2015, 02:00
Biroğul bin acı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da yol kesen terör örgütü mensuplarını görünce, kamu görevlisi olduğu için kaçırılma korkusuyla geri dönmek isteyen ancak PKK'lıların açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 28 yaşındaki Dr. Abdullah Biroğul, Kürtçe ve Zazaca ağıtlarla toprağa verildi. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nden 2 yıl önce dereceyle mezun olan Abdullah Biroğul, yöre halkına hizmet etmek için 'Kahvemi kulplu bardaktan içerim' diyerek ilk tercihini çatışmayla anılan Kulp İlçesi'ne yaptığı belirlendi.

DOĞDUĞU YERE HİZMETİ SEÇTİ
Abdullah Biroğul, Diyarbakır'da doğmuştu. İlk ve orta öğrenimini de burada yaptı. Başarılı bir öğrenciydi. Bu başarısıyla yüzbinlerce gencin hayalini süsleyen İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni kazandı. 2 yıl önce okulunu dereceyle bitirdi. Türkiye'nin en iyi şehirlerinde doktorluk yapabilirdi. Ancak o doğduğu yerdeki insanlara hizmet etmeyi seçti. 2 yıldır Kulp Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapıyordu. Mütevazi kişiliğiyle de herkesin sevgisini kazanmıştı.

KAÇARKEN YAYLIM ATEŞİ AÇILDI
Kazandığı parayla 2 kardeşinin eğitimine destek oluyor, ailesine de maddi katkı sağlıyordu. Her sabah mesai için ilçeye gidiyor, akşam da evine dönüyordu. Önceki gün de mesaisini tamamladıktan sonra otomobiline binerek yola çıktı. Ancak saat 18.50 sıralarında Kulp-Lice arasındaki Yapraklı Köyü yakınlarına geldiğinde, bir grup PKK'lının yolu kestiğini gördü. Kamu görevlisi olduğu için teröristlerin kendisini kaçıracağı korkusuna kapılan Dr. Biroğul, hemen geri manevra yaparak kaçmak istedi. Ama PKK'lılar otomobili uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu.. Kurşunların başına ve vücuduna isabet ettiği 28 yaşındaki doktor kan kaybından yaşamını yitirdi.

Hüseyin KAÇAR