Sarı Ömer korkusu

Edremit'te yakalanan örümcek, görenleri korkuttu. 'Sarı Ömer' olarak da bilinen, et yiyen örümceğin 1 metreye kadar zıplayabilmesi tatilcileri de tedirgin etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2015 Güncelleme 30 Ağustos 2015, 11:54
Sarı Ömer korkusu

İÇİNDEKİLER

BALIKESİR Edremit'te yakalanan 15 santimetrelik örümcek, görenleri korkuttu. Edremit'in Yaylaönü Mahallesi'nde oturan memur emeklisi, Mehmet Gizli (55), örümceğin ayaklarıyla birlikte yaklaşık 15 santimetre büyüklüğünde olmasının dikkatini çektiğini söyledi. Evinin bahçesinde bir hafta içinde aynı türden iki örümceği öldürdüğünü, sonuncusunu da yakaladığını anlatan Gizli, şöyle dedi: "Daha önce hiç görmemiştim. Bahçemde çoğalmaya başlayınca araştırdım. Bunların 'Et yiyen örümcek' ya da 'Sarı Ömer' diye bilindiğini, insan yaralanmalarına ve et döküntülerine neden olduğunu öğrenince korktum." Geceleri kafelerde oturduklarını belirten turistler "Böceklerden tedirgin oluyoruz. Ancak, bir önlem de alınmıyor"diyerek tepki gösterdi.



1 METRE ZIPLAYABİLİYOR
Biyolog Aşır Altınöz, örümcek görünümlü bu canlının 'bög', 'bügu' olarak adlandırıldığını belirtti. Altınöz, "Türkiye'de daha çok Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülürler. Türlerinin çoğu Afrika'da Namibya'dadır. Genellikle gece karanlığında ortaya çıkarlar. Sıcak ve kuru arazilerde yaşarlar. Gündüz hareket edemezler. Bir metreye kadar zıplayıp avlanabilirler" dedi.