İngiliz terörü

Her fırsatta Türkiye'yi kötüleyen Financial Times'ın haberlerine kan bulaştı! İngiliz gazetesi, PKK saldırılarıyla gündeme gelen Cizre'de konuşlandı. Pusuda bekleyen teröristleri 'Kürt gençler' diye tanıtarak kirli amacını ortaya çıkarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 02:05
İngiliz terörü

İÇİNDEKİLER

İngiliz gazetesi Financial Times, her fırsatta Türkiye'de kaos çıksın diye uğraştı. Seçim döneminde ülkemize odaklandı. Terör örgütü tarafından desteklenen ve ağabeyi Kandil'de silah eğitimi veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş"Cici çocuk" diye tanıttı. Eline bomba ve silah alıp, güvenlik güçlerimize saldıran teröristleri ise "Barış eylemcileri" diye lanse etmeye çalıştı. Financial Times'ın içerdeki uzantıları da aynı dili kullandı. Türkiye'de fidanlarımızı şehit eden teröstlere, "Terörist" diyemeyen Financial Times, bu kez yine sahaya çıktı.

ALGI OPERASYONU
Hükümet aleyhinde yaptıkları haberlerle dikkat çeken Financial Times gazetesinden Piotr Zalewski, teröristlerin hendekler kazıp, bombalı tuzaklar kurduğu Şırnak'ın Cizre ilçesinde konuşlandı. Burada teröristlerle konuşan gazete, güvenlik güçlerine karşı pusuda bekleyen PKK'lı teröristleri "Kürt gençler" olarak sundu. Gazete, haberinde "Türkiye'de öfkeli Kürt gençler silaha sarılıyor" başlığını kullanarak, Güneydoğu'da hükümete tepkili Kürt gençlerin, bir zamanlar polise taşla saldırırken şimdi silaha sarıldıklarını yazdı. Kandan beslenen teröristleri masum göstermeye çalışarak algı operasyonu yapan Financial Times, ayrıca Cizre'nin büyük bölümünün silahlı grupların kontrolünde göründüğünü vurgulayarak, kundaktaki bebeği bile hedef alan teröristlere adeta alkış tuttu! İngiliz gazetesine sosyal medyada tepki yağdı.


Financial Times, kaos beklentisi içine girdi. Türkiye üzerinden terör estirdi. Muhabirini çatışmaların tırmandığı Cizre'ye gönderip, pusuda bekleyen teröristleri masum göstermek istedi.

BURASI CİZRE

ŞIRNAK Cizre'de PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmalarda biri çocuk 3 kişi can verdi, 3'ü asker 6 kişi yaralandı.Cizre'de çatışmalar sürüyor.

DİYARBAKIR'da Bağlar ve Sur İlçesi'nde toplanan YDG-H'liler, polise saldırdı. Bölgede gece boyu silah ve bomba sesleri kesilmedi.

BİNGÖL'ün Kiğı İlçesi'nde yapımı devam eden Kiğı Barajı'na, teröristler tarafından roketatar ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırıda 4 sivil yaralandı.

VAN'da yola kurulan barikatı kaldırmak için bölgeye giden zırhlı polis aracına, uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi. 2 polis yaralandı.

TUNCELİ'de teröristler, Sarıtaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.
Olayda ölen ya da yaralananın olmadı.

KARS'ta ise PKK'lı hainler tarafından araziye gizlenmiş 250 kilogramlık patlayıcı madde bulundu. Patlayıcı madde kontrollü olarak imha edildi.

ERZİNCAN-Kemah Karayolu'nu keserek kimlik kontrolü yapan teröristler, durmayan bir araca ateş açtı. Araçtaki Mahbule Vural (59) hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı.

SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Hakkari Yüksekova'da hendek kazıp barikat kuran PKK'lı teröristler dün yine polisle çatıştı. Doğan ve paralel medya tarafından tencere-tava eylemi gibi gösterilemeye çalışılan çatışmalar sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede sivil vatandaşlar teröristlerce zorla çatışma bölgesine taşındı. İki ateş arasında kalan kadın ve çocuk siviller büyük korku yaşadı. Çıkan çatışmada bir terörist roketatarı ile birlikte ölü ele geçirildi.

PATLATILDI
BATMAN İl Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli bulunan bir araç takibe alındı. Bunu fark eden araçtaki iki kişi, aracı boş bir araziye bırakıp kaçtı. Bomba yüklü olduğu anlaşılan araç, 9 saatlik çalışmanın ardından patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlatılan araçta çok sayıda mermi ve silah da bulundu.

Abidin YEL-Hüseyin KAÇAR-Musa DÜZENCİ- Barış ARSLAN