Vatan dersi

Ramazan Dede, yamalı ve yırtık ayakkabılarıyla şehit torunu Barış'ı vatan toprağına bıraktı. Kavruk gözlerinden dökülen yaşlar yürek yaktı. Herkesten yardım yağdı. Ancak o "Devletin verdiği maaş bana yeter" deyip parayı öğrencilere bağışladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2015 Güncelleme 17 Ağustos 2015, 03:08
Vatan dersi

İÇİNDEKİLER

Ömrünü Barış'a adadı. Annesini kaybeden, babası tarafından cami avlusuna terk edilen torunu Barış'ı bağrına bastı. Biricik torununu yokluk içinde büyütüp pamuklara sardı. Yamalı şalvarı, yırtık gömleği ve kavruk elleriyle emek verdiği yiğidini, Barış'ı askere uğurladı. Ancak kanlı terör örgütü 78 yaşındaki bu koca yüreği yaktı. Türkiye onu Mardin Midyat'taki hain saldırıda şehit olan torunu Barış Akkabak'ın cenazesinde tanıdı. O Antalya Serik'e bağlı Kozan Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Akkabak'tı. Ramazan Dede, 15 gün önce büyük emeklerle büyüttüğü torununu vatan toprağına emanet bıraktı. Gözyaşları, yamalı şalvarı ve yırtık gömleğini ıslattı. İşte o an herkesin yüreğini yaktı. Türkiye, Ramazan Dede'yi bağrına bastı. Onun için yardım kampanyaları başlattı.

YALNIZ BIRAKMADILAR
Ancak 78 yaşındaki o koca yürek "İşte insanlık" dedirten bir karar aldı. Kendisi için toplanan yardım paralarını maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bağışlayacağını açıkladı. Ramazan Dede, örnek kararını şöyle anlattı: "Allah devletimize zarar vermesin. Bizi kimse yalnız bırakmadı. Yardımda bulundu. Devletin verdiği yaşlılık aylığı bana yeter. Başka bir şey istemem. Yardım için gelen paraları hayır için harcayacağız." Şehidin dayısı Şaban Akkabak ise konuyla ilgili olarak şunları açıkladı: "Şehidimiz maddi sıkıntılar nedeniyle okuyamamıştı. Dağlarda çobanlık yaptı. Onun şehit parasına dokunamayız. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, parası olmadığı için tedavi olamayan hastalara yardımda bulunmak istiyoruz."

KİMLİĞİNDEKİ BABASI OYDU
Annesiz babasız büyüyen Şehit Barış Akkabak için dedesi Ramazan bir babaydı. Nüfus cüzdanındaki "Babası" hanesinde de dedesinin adı yazılıydı. Hem torununu hem de oğlunu kaybeden Akkabak "Şehit olduktan sonra mezarlığa gidip yanında uyudum. O benim yavrumdu."