Vatan evlatları

İstanbul'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan Polis Müdürü Beyazıt Çeken, dün Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşını taşıyan uçakta, 3 yaşındaki oğlu da vardı. Şırnak'ta şehit düşen 4 Özel Harekatçı ise memleketlerinde vatan toprağına emanet bırakıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2015 Güncelleme 12 Ağustos 2015, 02:20
Vatan evlatları

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün şehitlerine ağladı. Kan lobisinin şehit ettiği güvenlik görevlileri, cennete uğurlandı. Konya Ovası, Şehit Polis Müdürü Behzat Çeken için akan gözyaşlarıyla ıslandı... İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne terör örgütü PKK tarafından düzenlenen kanlı saldırıda şehit olan Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, memleketi Konya'da toprağa verildi. Çeken'in naaşı İstanbul'daki törenin ardından Türk Yıldızları'na ait uçakla Konya'ya götürüldü. Şehidin Ay-Yıldızlı naaşının bulunduğu uçakta onu bir daha hiç göremeyecek olan 3 yaşındaki oğlu Cevdet de vardı.

'KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR'
Şehit Çeken için Konya'da tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in de aralarında bulunduğu 5 bin kişi katıldı. Şehidin diş hekimi eşi Kübra Çeken, güçlükle ayakta durabildi. 3 yaşındaki oğlu Cevdet'in olup bitenlerden habersiz çevresindekilere bakması ise yürekleri delip geçti. Şehidin cenazesi törenin ardından ailesinin isteği üzerine Cihanbeyli'de değil Konya'da toprağa verildi. Şehit Çeken'in amcası Mahmut Çeken ise "Cihanbeyli'nin yarısı Türk yarısı Kürt'tür. Hepimiz birbirimizle kaynaşmışız. Bu vatana hainlik yapmak isteyenler, kardeşliğimizi kesinlikle bozamayacaktır" dedi.

23 AĞUSTOS'TA DÜĞÜNÜ VARDI...
Gözyaşları dün 4 ile daha aktı. Şırnak Silopi'de zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda şehit düşen Özel Harekat polisleri memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Polis Resul Kayaoğlu (29) Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Köse Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı. 5 yaşında annesini kaybeden şehidin kardeşleri güçlükle sakinleştirildi. Yozgat ise şehit Savaş Akyol'a ağladı. Cennete uğurlanan Akyol'un 23 Ağustos'ta evleneceği nişanlısı Fatma Akyol'un feryatları yürekleri deldi. Şehit Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi de Çankırı'da 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in mezarının yanında toprağa verildi. Ve hüznün diğer adresi Ankara'ydı. Aynı saldırıda şehit olan Şahin Polat Aydın, Ankara'da toprağa verildi. Şehidin kendisi gibi Özel Harekat polisi olan babası Süleyman Aydın ile annesi Hülya Aydın güçlükle sakinleştirildi....

AB NİHAYET KINADI!
Avrupa Birliği kanlı terör örgütü PKK'nın saldırılarına sonunda bir tepki verdi. Avrupa Birliği Komisyonu PKK'nın saldırılarına ilişkin, "AB, Türkiye hükümeti ve halkının yanında dayanışma içerisinde yer alıyor ve bütün terörist eylemleri kınıyor" ifadelerini kullandı.