İpotekli bebek

16 yıl evlat hasretiyle yanıp tutuşan çift, çareyi kredi çekip tüp bebek yapmakta buldu. 5 yıllık kredinin 1.5 yılını ödeyen aile, Eylül bebek 4 yaşına geldiğinde tüm borcu bitirmiş olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2015 Güncelleme 05 Ağustos 2015, 01:07
İpotekli bebek

İÇİNDEKİLER

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin imdadına tüp bebek yöntemi yetişiyor. Ancak bu da ekonomik bir güç gerektiriyor. Mihrican-Turgut Şahin çifti de, kredi çekip tüp bebek tedavisi gördü. Çift, 16 yıl sonunda Eylül bebeği kucağına alarak hayallerini gerçekleştirdi.

İLK DENEMEDE MUTLULUK
İstanbul'da yaşayan ve tüp bebek tedavisine para biriktirebilmek için çocuk-yaşlı bakan Mihrican Şahin (40) ile fırıncı Turgut Şahin (48) yıllar sonra anne-baba olmanın heyecanını kızları Eylül ile tattı. Uzun süre bebek sahibi olmak için çaba gösteren çift, gördükleri tüm tedavilerden olumsuz yanıt aldı. Her şeye rağmen pes etmeyen çift, tüp bebek yöntemini denemeye karar verdi. Bunun için para biriktirmeye çalışan Şahin çifti, 5 yıllık kredi çekerek muradına erdi. İlk denemede hamile kalan ve 9 ay sonunda minik kızı Eylül'ü kucağına alan Mihrican Şahin, sevinçten havalara uçtu. Kredinin 1.5 yıllık bölümünü ödeyen çift, Eylül 4 yaşına geldiğinde tüm borcu bitirmiş olacaklarını söyledi. 16 yıl sonunda muradına eren Şahin, "40 yaşımda anneliği tattım. Allah isteyen herkese nasip etsin" dedi. Mihrican Şahin, şöyle konuştu:

'İNANILMAZ BİR DUYGU'
"Biz evlendik evleneli evlat hasretiyle yaşadık. Tüm tedavi yöntemlerini denedik. Bir türlü çocuğumuz olmadı. Eşim üzülmemem için bana destek verdi. Sonunda tüp bebek için para biriktirdik. İlk transfer yapıldıktan sonra doktorlar 'Hamilesin' dediler. İnanamadım. Doktorumuza 'Ben bayılacağım, çok heyecanlıyım' dedim. Artık tam bir aile olduk. Annelik inanılmaz bir duygu. Sürekli mutluluktan ağlıyorum."

'ASLA PES ETMEDİK'
MİNİK Eylül'ü kucağından bir an olsun indirmeyen Mihrican Şahin, Op. Dr. Seval Taşdemir sayesinde anne olduğunu söyledi. Gittikleri her sağlık kurumunda çocuğunun olmayacağının söylendiğini anlatan Şahin, "Asla pes etmedik. Doktorumuz Seval hanımı dinledik. Ona güvendik. Güvenimiz boş çıkmadı" dedi. Dr. Taşdemir de, hastasının mutluluğunu paylaştı.