Kasırga!

Kürt gençleri sokağa döken HDP'nin vur patlasın çal oynasın düğünü, partiyi birbirine düşürdü. Selahattin Demirtaş ile Ali Fuat Önder "Hiç eğlenmedik. Şampanya yoktu, halay çekilmedi" diye yalan söyledi. Sırrı Süreyya da "Küçüksu Kasrı'nı 40 bin liraya kiraladık" açıklamasını yaptı. TAKVİM gerçekleri yazdıkça HDP'de kasırga koptu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2015 Güncelleme 04 Ağustos 2015, 01:58
Kasırga!

İÇİNDEKİLER

HDP, Suruç saldırısını bahane etti. Kürt çocuklarına "Silahlanın. Sokağa çıkın. Eylemleri artırın" talimatını gönderdi. PKK kalleş saldırılarına başladı. Kandil ise yerlebir edildi. Teröre arka çıkan HDP'lilerin ikiyüzlülüğünü ise TAKVİM ortaya çıkardı. HDP'li Sırrı Süreyya Önder, kızıne Osmanlı Sarayı olan Küçüksu Kasrı'nda düğün yaptı. HDP camiası düğünde buluştu. Dağa gönderilen çocukların hatırlanmadığı düğünde şampanyalar su gibi aktı, halaylar çekildi, vur patlasın çal oynasın eğlenildi. TAKVİM bu düğünün görüntülerini ortaya çıkarınca HDP karıştı. Parti içinden sert eleştiriler gelince Selahattin Demirtaş, "Eğlenmedik" dedi. Ardından da Sırrı Süreyya Önder'in kardeşi Ali Fuat Önder "Orası saray değil, mütevazı bir mekan. Şampanya içilmedi, halaylar çekilmedi" diye inkara başvurdu.

MESELE PARASI DEĞİL EĞLENCESİ
TAKVİM'in şampanyalı, halaylı, davullu eğlence resimleri tüm gerçekleri ortaya koyarken, bu kez de Sırrı Süreyya Önder, düğünün 500 bin lira olmadığını, mekanın 40 bin liraya kiralandığını söyledi. Yaptıklarının utancı ile panikleyen ve düğün görüntülerini inkar eden HDP'nin vekili Önder bu açıklamayla 'mağdur edebiyatı' yapmaya çalıştı ama TAKVİM buna kanmadı. Çünkü TAKVİM, Sırrı Süreyya Önder'in düğün için kaç para harcadığını değil, partisinin fakir Kürt gençleri sokağa, dağa çağırırken, kendilerinin ve çocuklarının bu durumu hiç umursamadan bol eğlenceli düğün yapmasıydı. Sırrı Süreyya Önder ayrıca düğünün tek masrafı mekan kirasıymış gibi maliyetin 40 bin TL olduğunu söyleyerek hedef küçültmeye çalıştı. TAKVİM ise koruma altında bir tarihi eser olan Sultan Abdülmecit'in yaptırdığı Küçüksu Kasrı'ndaki ortalama bir düğünün kalem kalem masraflarını çıkardı.