Hayaldi gerçek oldu

ABD'de ırkçı saldırıya maruz kalarak öldürülen Deah Barak'ın, hayali gerçek oldu. Müslüman olduğu için öldürülen gencin arkadaşları Hatay'a geldi. Suriyelilerin diş bakımı için kolları sıvadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 01:12
Hayaldi gerçek oldu

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın, Türkiye'deki Suriyeli çocukların diş tedavisini yapma hayalini, sınıf arkadaşları gerçeğe dönüştürdü. Diş hekimliği öğrencisi Barakat'ın 20 sınıf arkadaşı ile ailesi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyelilerin eğitim gördüğü El Selam Okulu'na gitti.

'ARAMIZDA OLABİLSEYDİ'
Okul idarecileri ve öğrencilerle sohbet eden grup, Suriyeli öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi. Baba Namee Barakat, oğlunun hayalini gerçekleştirmek adına Türkiye'ye geldiklerini belirterek, burada Suriyeli çocukların diş tedavisini üstlendiklerini kaydetti. Bir hafta sürecek çalışmayla bin 500 çocuğu ağız ve diş sağlığı taramasından geçirmeyi amaçladıklarını anlattı. Barakat, "Gönlümüz kendisinin de buraya gelmesiydi ama olmadı" dedi.