10 polis hakkında iddianame tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğünün "DEVA 1-2" programları üzerinden sorguladıkları ve elde ettikleri verileri "Fetullahçı Terör Örgütü"ne aktardıkları öne sürülen 10 polis hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 22:49
10 polis hakkında iddianame tamamlandı

İÇİNDEKİLER

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, emniyet ve asayişi sağlamak üzere ülke genelinde herkese ait istihbarat bilgilerinin bulunduğu "DEVA (Detaylı Veri Analizi) 1-2" programıyla, Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini sorguladıkları ve ele geçirdikleri iddiasıyla 10 polis hakkında daha önce "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçundan dava açıldığı hatırlatıldı.

Bu suçtan halen yargılanan şüpheliler hakkında, "örgüt adına suç işlemek" suçundan soruşturma yürütüldüğü belirtilen iddianamede, "Şüphelilerin farklı yerlerden aynı maksadı elde etmeye yönelik çalışmalar yaptığı, bu gayretin örgütün bir faaliyeti niteliğinde olduğu, şüphelilerin örgütlü bir yapı adına bu suçu işlediği anlaşılmıştır" görüşüne yer verildi.

Şüphelilerin ,"Fetullahçı Terör Örgütü" adına istihbari bilgi toplamak için bilgisayar sistemine şifreleriyle girip Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini elde ederek, örgüte verdikleri aktarılan iddianamede, "Yalan ve iftira atılarak kara propaganda yapılması için ortam hazırlayan şüphelilerin sistematik, organize ve örgütlü olarak bilgi temin etmeye yönelik işlemleri, bir terör örgütü üyeliği suçu oluşturmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

"Örgütlü bir yapının parçası oldukları anlaşılmıştır"

Şüphelilerin, gerekmediği halde şifreleriyle "DEVA 1-2" programı üzerinden Erdoğan ve yakınlarının özel bilgilerini elde ettiği, bu bilgileri 2012-2013 yıllarında örgüt yöneticilerine ulaştırdıkları bildirilen iddianamede, ayrı ayrı "örgüt" suçunu işledikleri vurgulandı.

İddianamede şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin değişik illerde emniyet istihbarat birimlerinde görevli oldukları halde örgüt amacına yönelik, örgütün talimatıyla istihbarat sisteminde tutulan bilgileri sorgulayıp, elde ederek sistematik, organize ve örgütlü bir yapının parçası oldukları anlaşılmıştır."