Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki iftar programında vatandaşlara seslendi.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2015, 22:26
Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'n açıklamalarından satır başları:

Biz bu milletin içinden çıkarak buralara geldik. Milletimizle irtibatı hiçbir zaman kesmedik. Biz milletimizle olmaya devam edeceğiz. Bizim yanımız milletimizin yanıdır. Gerektiğinde darbecilerin karşısına geçtik, cuntacılara meydan okuduk. Bizim için aslolan milletimizin menfaati, beklentileridir.

Sürekli ahlaka vicdana sığmayacak saldırılara maruz kalıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bize saldıranların en çok istismar ettiği konu. Burası benim şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletindir.

''DOĞRU YERİNDEN KALKANA KADAR YALAN DÜNYAYI DOLAŞIRMIŞ''
Masasında oturduğunuz şu masa gazetelerde yazan meşhur masadır. Değerini 1 milyon olarak gösterdiler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Dert şu, iftira at tutmasa da iz bırakır, yaptıkları iş bu. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış.

''BİZ BUNLARDAN BIKTIK''
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ortada nasıl hizmet verdiği belli ilke bir takım çevreler sürekli itham içindeler. İftiracılar utanacak yüz, mahçup olacak karakter bulunmadığı için özür dilemek diye bir şey yoktur. Biz bu iftiralar ve yalanlar ile uğraşmaktan inanın bıktık.

''O ZAMAN HÜKÜMETİ KURMA SÜRECİ BAŞLAYACAK''
Şu anda hükümet kendi Meclis Başkanvekilini ve Grup Başkanvekillerini onlar da açıklayacaklar ve Meclis'te başkanlık divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da Cumhurbaşkanı olarak ben görevlendirmeyi yapacağım. Ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak. Görevi vereceğim de tabii ki en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanı olacaktır. Bunu da süratle en kısa zamanda başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kurulmasının ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum.