PYD Kürtleri de vurdu

PYD'nin ırkçı politikasına tepki gösteren Kürt gruplar YPG'nin saldırısına uğradı.

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 10:04
PYD Kürtleri de vurdu

İÇİNDEKİLER

PYD'nin ele geçirdiği bölgelerde kendilerine muhalif Kürt, Arap ve Türkmenlere yönelik uyguladığı sistematik tehcir politikasından rahatsız olan ve Burkan El Fırat gücünden ayrılan gruba bombalı saldırı düzenledi. YPG'yle birlikte Tel Abyad operasyonuna katılan Burkan El Fırat isimli operasyon gücü içinde bulunan gruplar Haziran ayının son günlerinde ayrılarak Selam Ordusu isimli yeni bir oluşuma gitmişlerdi. Geçtiğimiz gün Selam ordusuna yönelik bir saldırı gerçekleştiği ve saldırıda 50'ye yakın savaşçının öldüğü bildirildi.

İSYAN EDİP AYRILMIŞLARDI
Burkan El Fırat içinde faaliyet gösteren Rakka Devrimcileri Tugayı'nın PYD'den yüklü miktarda para aldığı ve bu para karşılığında PYD muhalifi Suriyelilere yönelik etnik temizlik yaptığının ortaya çıkmasıyla Allah Yolunda Cihad Tugayı, Rakka Eminleri Tugayı, Ahrar Tapka Tugayı, Harun Reşid Tugayı, Cundul Harameyn Tugayı, Tel Abyad Devrimcileri ve Tahrir Tugayı Burkan El Fırat'tan ayrılmıştı. Çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte gruptan ayrılarak Selam Ordusu isimli yeni bir askeri oluşum kuran tugaylara yönelik geçtiğimiz gün Tel Abyad yakınlarında bir saldırı gerçekleştirildi.

İŞİNE GELMEYİNCE IŞİD'Cİ

Bombalı araçla yapılan saldırının faili kesin olarak belirlenemedi. Bölge kaynakları, YPG'nin Selam ordusu bileşenlerini IŞİD'ci olmakla suçladığını ifade ediyor. Bir Türkmen komutan, "YPG'yle birlikte Tel Abyad'ı IŞİD'den alan bu insanlardı. O zaman IŞİD'ci değillerdi şimdi ise IŞİD'ci olmakla itham ediliyorlar" dedi. Bombalı saldırının ise IŞİD veya YPG tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz gün yapılan saldırıda büyük çoğunluğu Türkmen 50 Selam Ordusu mensubu hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan savaşçılardan bir kısmı Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK