Koruması FBI

Fetullah Gülen'in eski sır küpü Kemalettin Özdemir ilk kez konuştu. Yapının yıllarca emniyet imamlığını yapan Özdemir kendisinin tehdit olarak görülmesi üzerine FBI tarafından sorgulandığını anlattı. FBI'ın gerekçesi ise "Gülen'i tanıyoruz. Ona zarar verebilecek kişileri sorgularız" oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2015 Güncelleme 07 Haziran 2015, 01:41
Koruması FBI

İÇİNDEKİLER

Bir dönem Fethullah Gülen'e en yakın isim olan Prof. Dr. Kemalettin Özdemir sessizliğini bozdu. Yıllarca emniyet imamlığı yapan ve yapıyı en iyi tanıyan isimlerden biri olan Özdemir şu açıklamalarda bulundu:

- ESKİDEN İMAMLIK MASUMDU: Cemaatin emniyet içinde yayılmasını sağlayan ilk ekiptenim. 1980'de 'emniyet imamlığım' başladı denebilir. O dönemde dinleme, soru çalma falan yoktu. O dönem güzel bir dönemdi. 'Sizi gibi düşünen arkadaşlar varsa gelsinler' dedik. Öyle de oldu.

- FBI BENİ SORGUYA ALDI: Gülen ABD'den beni aradı. FBI'ın kendisini aradığını ve benim hakkımda soru sorduğunu söyledi. ABD Büyükelçiliği'ni aradım, FBI temsilcisi ile konuşmak istedim Keith Owens isimli birinin ismini verdiler. Onun büyükelçilikteki ofisinde görüştük. 'Beni niye araştırıyorsunuz' dedim. 'Bu zatı tanıyoruz. Ona zarar verebilecek kişileri araştırıyoruz' dedi.

- VİZEMİ İPTAL ETTİLER: New York'a inişte göz altına alındım. Parmak izlerimi aldılar, soru sordular. 'Vizeniz Washington'dan iptal edilmiş' dediler. '24 saat sonra dönebilirsiniz' dediler, hatta 'ABD'ye iltica etmek isterseniz başvurabilirsiniz' dediler. Elbette reddettim. Sonra nezarethaneye götürdüler, sorguladılar.

İTİRAZ SÖZ KONUSU DEĞİL

- HER ŞEY 1 KİŞİNİN EMRİYLE OLUR:
Hiçbir İslami bir yapıya da benzemez bu yapı, çünkü sadece 1 kişinin emriyle olur. Her şey için tek merciye sorulur. Eğer bir kanunsuzluk varsa, bir yanlış varsa en üstteki kişinin haberi olmaması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu yapı en ufak farklı sese tahammül etmeyen bir yapıya sahiptir. Her şer oraya sorulur.

- Turizm, tekstil, basın yayın, banka, sigorta sektörlerine girdiler. Dolayısıyla cemaat tabir ettiğimiz güzel insan yetiştirme amaçlı yapılar değişti. Ticarileşme başlayınca bir takım cemaatleri rakip görmeye başladılar. Böylece her şeye hükmetme duygusu gelişti.

- DİNİMİZE TERS İŞLER: Devlette çalışanlara çeşitli kurallar konuldu. Mesela insanların başlarını bir gecede açtılar. Bu korkunç bir şeydi. Bunlar dinimize ters hususlar. Amel bakımından savrulma yaşandı.

- KASET MONTAJ İŞİNDE İYİLER: Bu yapı benim üstümden Milletvekili Meral Akşener'e saldırınca konuşmaya karar verdim. İffetli bir kadına saldırıda bulunulunca susmamam gerektiğini anladım. Bir arşiv yapmışlardı. Bahsedilen kayıtlar da bu arşiv içinde olabilir. Onlar için kaset yapmak montaj yapmak kolay değil. Bu konuda çok tecrübeliler.

- DAĞILIYORLAR: Bu yapıya baktığımızda, yer bulamamış tanıdığı olmayan kenarda kıyıda köşede kalan gençler alındı, himaye edildi. Bunların hayatlarını borçlu oldukları bir yapıya girdiler. Beyin yıkama metotları var. Ama çok fena dağılma sürecine girdiler. Mesela Ankara'da iki tane okul kapandı. Çünkü öğrenci gelmiyor. Eskiden aldıkları paranın dörtte birine öğrenci kayıt ettirmeye çalışıyorlar. Eskiden 'Güneydoğu'da dershaneler olmasa şu kadar insan dağa çıkardı' diyenler şimdi dağa çıkanları destekleyenlerle birlikte...

TİKA ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

- ARKALARINDA BÜYÜK GÜÇ VAR: Devlet-cemaat savaşı 1994'te başladı. Tayyip Bey bu dönemde bile cemaat içinde kabul edilemeyen bir insandı. Belediye başkanıyken bile kabul edilmeyen bir insandı. Ben devlet-cemaat savaşı beklemiyordum. Bu yapı biraz güç görünce pusan bir yapıydı. Artık nasıl bir güç varsa arkalarında...

- HAKAN FİDAN'I YABANCILAR İSTEMEDİ: MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'de o konuma gelebilecek en iyi insanlardan biriydi. Ketumdu, güvenilirdi, vatanseverdi. Bu yapının ona düşman olması için hiçbir neden yoktu. TİKA'da önemli işler yaptı ki, biz de zamanında TİKA'dan destek gördük. Belki Fidan dış güçlerin istemediği bir isimdi, cemaat de muhtemelen taşeronluk yapmış olabilir.

- CIA PROJESİ: Dönemin başbakanı Bülent Ecevit Çin'de okulları açılması için aracı oldu. Çin istihbaratı geldi burada araştırma yaptı sonra anlaşma iptal edildi. Çin devleti sonra 'Ne kadar para harcadıysanız vereyim gidin' dedi. Sanırım CIA projesi diye istemediler. Rusya'daki okullar için Üzeyir Garih aracı oldu. İsrail'de okul açmak için bu yapıdan Ankara'daki büyük elçiliğe gidildi. Kibarca reddedildi.

- DİNLE ARALARI İYİ DEĞİL: Bu yapı dinle arası çok iyi değil. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın samimi dindarlığı hoşlarına gitmedi. Eğemediler. Öyle kadrolar, operasyonlar istendi ki... Milletvekili listeleri verildi.

- TÜRKİYE, SURİYE OLMASIN: Bu seçim çok önemli. İnsanlar vicdanlarına göre hareket etmeli. Tüm dünya İslam'ın bayraktarı bu ülkeyi diz çöktürmeye çalışıyor, taşeronlar kullanıyor.

DIŞ GÜÇLER YAPIYA SIZDI
1990'ların sonlarında ABD'ye bir gidiş gerçekleşti. Biz de o dönemde Asya'da, Afrika'da , dünyanın dört yanında dolaşıyorduk. Cemaatin bir dış bağlantısı oldu. Yurt dışına açılındı. Papa ile görüşme oldu, 'diyalog' adı verilen süreç başladı. Yahudi lobisi ile görüşüldü. Dış güçler bu yapının içine sızdı. Bir güç zehirlenmesi de oldu diye düşünüyorum.