''Türkiye'yi karış karış gezen tek partiyiz''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Çanakkale mitinginde halka hitap etti.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2015, 17:04
’’Türkiye’yi karış karış gezen tek partiyiz’’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
Bazı şehirlerin memleketlisi olmaz. İstanbul, İzmir, Ankara böyle birşeydir. Ama en çokta Çanakkale tüm millete aittir. Çanakkaleli olmak için Çanakkale'de doğmak yetmez. Her Türk Çanakkaleli'dir.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ GEZEN TEK PARTİYİZ
Türkiye'nin her yerine giden partisi AK Parti'dir. Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar Türkiye'nin doğusuna gidemiyor. Türkiye'nin her yerine gitmeyen Çanakkaleli olabilir mi, Çanakkale'den bahsedebilirler mi? AK Parti dışında Türkiye'yi karış karış dolaşabilen tek partidir. 81 ilde nöbette olan tek partiyiz.

DEVLET ÜZERİNDE OPERASYON YAPANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Benim dedemde burada şehit düştü. Kim ne derse desin. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeye devam edeceğiz. Devletimizi paralel parçalara ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Vatanımız üzerinde operasyon yapmak isteyenler fırsat vermeyeceğiz.

DEVİ AYAĞA KALDIRDIK
Çanakkale savaşı ve sonrası dev diz çöktürülmüştü. Bugün o devi kim ayağa kaldırdı? Atak helikopterlerini kim yaptı? Şimdi Altay tankımızı yapıyoruz, İnsansız hava uçağımızı yapıyoruz. Eskiden İsrail'e yalvartırlardı. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bizler Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Paralel altıgeni kurmuşlar AK Parti'ye karşı cephe alıyorlar millet bu ittifaka ders vermez mi?

FATİN RÜŞTÜ ZORLU İSMİNİ VERİYORUZ
Gelin Çanakkale'den bir ders verelim. Burada mini bir referandum yapalım. Yeni yapılan 500 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi'nin ismini Fatin Rüştü Zorlu yapalım mı? İsmini verelim mi? (evet sesleri yükseldi)