Terörün seçimi

Seçimler yaklaştıkça terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'daki baskısı da arttı. HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın ağabeyinin silah eğitimi verdiği Kandil, 'savaş' tehditleri yağdırdı. Bölge halkına "AK Parti'ye oy çıkmasın" mesajı yollandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2015 Güncelleme 24 Mayıs 2015, 01:58
Terörün seçimi

İÇİNDEKİLER

7 Haziran'daki genel seçimlere sayılı günler kaldı. Fethullah Gülen, Aydın Doğan, CHP ve HDP, hükümete karşı birlikte hareket etme kararı aldı. "Gizli itttifak" HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşması için kampanya başlattı. Ancak "Türkiye Partisi" olarak gösterilen HDP'nin Eşbaşkanı Selahatin Demirtaş, fena yakalandı. Demirtaş'ın "Erbil'de çalışıyor" dediği ağabeyi Nurettin Demirtaş, Kandil'de ortaya çıktı. Nurettin Demirtaş'ın teröristlere silahlı eğitim verdiği anlaşıldı. İşte Demirtaş'ın ağabeyinin de bulunduğu Kandil, vatandaşa tehdit yollamaya başladı. İstihbarat birimlerinin edindiği bilgilere göre seçimlere az bir zaman kala PKK'nın Güneydoğu'daki seçmen baskısı da arttı. Terör örgütü, muhtarlara HPG imzasıyla mektup yolladı. Mektuplarda, "Bu köyden AK Parti'ye oy çıkmasın. AK Parti'ye oy verenler, Kürt özgürlük hareketi karşısında yer almış sayılır" diye yazılıydı. Siirt'te ise toplu açılış için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılan köylülerin yolu kesildi. Teröristler köylülerden 2 bin lira aldı. Köylere, mahallelere ve ilçelere de tehdit pankartları asıldı. Bu olayın son örneği Van'da yaşandı. Erciş ilçesindeki Yeşilova Mahallesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H tarafından, mahalle sakinleri adına "HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" yazılı pankart asıldı. Ayrıca belediye alanlarında kalan köylüler, "Oy vermezseniz belediyenin size hizmet getirmesini engelleriz" şeklinde tehdit edilmeye başlandı. Bu arada örgütün AK Partili adaylar veya yakınlarını kaçırma, ev ve işyerlerine yönelik silahlı saldırı hazırlığında olduğu anlaşıldı.

ÇEKİLME YOK KONGRE YOK

Sözde
örgüt yöneticileri, güvenlik güçleri tarafından deşifre edilen telsiz konuşmalarında da savaş tamtamları çalmaya başladı. PKK'nın sözde Diyarbakır bölge sorumlusu Numan Batman kod adlı Hejar Çelik ve Erzurum bölge sorumlusu Harun Azat kod adlı Muhsin Çiçek ile Orta Saha olarak adlandırılan Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Batman, Elazığ, Muş, Erzurum bölge sorumlusu Yaşar kod adlı Yusuf Şek arasındaki telsiz konuşmalarında örgütün gerçek niyeti ortaya çıktı. Çözüm sürecinde geri çekilmeyi durduran ve kongreyi toplamayan sözde yöneticilerin kanlı talimatları devam etti. Telsiz konuşmalarına göre Mart ayından itibaren Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gruplar halinde 600 silahlı terörist girdi. Ayrıca AK Parti'ye yakın olan ailelerle görüşülerek ikna edilmeleri, örgüte destek sağlayan köylerdeki okullarda kurulacak olan sandıklardan AK Parti'ye kesinlikle oy çıkmaması yönünde çalışmalar yürütülmesi istendi.