Seni dolandırdım hakkını helal et

Metin Yılmaz, işyerinden tazminatını almak için kadın avukat H.K.'yla anlaştı. Avukat, Yılmaz'dan ücretini peşin aldı. Ancak dava açmadı. Dolandırdığı müvekkilini arayıp helallik istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2015 Güncelleme 28 Nisan 2015, 00:00
Seni dolandırdım hakkını helal et

İÇİNDEKİLER

İzmir'de yaşayan Metin Yılmaz (39), daha önce çalıştığı işyerinden 14 bin TL tutarındaki tazminatını alabilmek için 2013 yılında avukat H.K'ya başvurdu. Vekalet alan H.K., Yılmaz'dan ilk etapta bin TL vermesini istedi. Yılmaz ise avukata 500 TL verdi. Diğer kısmını dava açtıktan sonra vereceğini söyledi. Yılmaz, avukattan uzun bir süre ses çıkmayınca şüphelendi. Aradan geçen zamanda davanın hiç açılmadığını öğrendi.
14 bin liralık tazminatı kaybetti
Avukat H.K'dan vekaletini alan ve başka bir avukat aracılığıyla yeniden dava açmaya hazırlanan genç adam, davanın zaman aşımına uğradığını öğrenince yıkıldı. Böylelikle tam 14 bin TL'lik tazminatı kaybetti. Bu arada, avukat H.K'nın Konya Baro'suna kayıtlı olduğunu ve başka bir avukat üzerinden büro açarak İzmir'de dava aldığını ortaya çıktı. Metin Yılmaz mağduriyetini dile getirirken tesadüfî bir telefon geldi. Arayan kişi kendini dolandırdığını iddia ettiği avukattı. Mağdur Yılmaz, avukat kadına "Beni kaç aydır oyalıyorsun. Allah sana vermesin, sende bana verme. Ahirette de iki elim yakanda olacak" dedi. H.K ise Metin Yılmaz'a "Hakkını helal et artık" diyerek af diledi.

ETİK DEĞİL

Konuyu değerlendiren İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da bir avukatın tek bürosu olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Farklı illerde bürolar açması mümkün değil, her avukatın tek bürosu olması gerekir. Ancak uygulamada etik dışı davranışlara şahit oluyoruz.