Doğan ailesine sert tepki

Şehit Savcı Kiraz'ın başına silah dayanmış fotoğrafları yayınlayarak terör örgütü DHKP/C'nin propagandasına destek veren Doğan medyasının sahibi Aydın Doğan ve ailesine vatandaşlardan büyük tepki var.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 17:25
Doğan ailesine sert tepki

İÇİNDEKİLER

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren DHKP/C'nin propaganda organı gibi yayınlar yapan Hürriyet, CNN Türk ve ve Radikal'in sahibi Aydın Doğan ve ailesine sosyal medyadan sert tepki geldi. Sosyal medya kullanıcıları, Savcı Kiraz'ın başına dayanmış silahlı fotoğrafı yayınlayan Doğan medyasının teröre açık destek verdiğini dile getirdiler.





RADİKAL TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEMEDİ
Aydın Doğan'ın marjinal sol gruplar ve Paralel Yapı'ya açık destek veren Radikal'i Savcı Kuraz'ı şehit eden DHKP/C'li teröristler teröristler için 'terörist' ifadesini kullanmadı. Radikal, DHKP/C için terör örgütü demezken teröristler için 'eylemci, militan ve örgüt üyesi' tabirlerini kullandı.

Radikal'in internet sitesinde yer alan bir haberde ise haberde, "Savcıyı rehin alan DHKP-C'liler Radikal'e konuştular" denildi. Haberde sol terör örgütleriyle derin ilişkisi bilinen Doğan medyası muhabiri İsmail Saymaz imzası yer aldı. Saymaz'ın teröristlere ulaşmakta hiç zorlanmadığı tahmin ediliyor.


TALİMAT DOĞAN'DAN TETİKÇİLİK CABAS VE ÇALIŞKAN'DAN

Öte yandan Doğan ailesi tarafından yönlendirilen CNN Türk çalışanı Mirgün Cabas ve Koray Çalışkan, terör örgütü üyelerini destekleyen paylaşımlarda bulundular. Cabas ve çalışkan attıkları tweetlerde devleti ve hükümeti suçlarken terör örgütü üyelerini masum ve haklı imiş gibi göstermeye çalıştı.