"Bir genel başkan ilkeli durmalı"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına tepki gösterdi...

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 21:43
Bir genel başkan ilkeli durmalı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu çözüm süreciyle ilgili atv a haber ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tarihi silah bırakma çağrısının ardından Selahattin Demirtaş'ın yorumlarına Başbakan Davutoğlu, "Selahattin Demirtaş her yerde barış deyip buna karşı çıkarsa kimse sana inanmaz. İşte Demirtaş'ın bütün bunlardan alması gereken tecrübe bu. Bir partinin başkanı olduğunuzda ilkeli duracaksınız" diye belirtti.

BİR GENEL BAŞKAN İLKELİ DURMALI
Bu bizi doğrudan ilgilendiren bir husus değil. Biz üzerimize düşenleri yaparız ve sürecin nereye gittiğine bakarız. Son açıklamaya kolay gelinmedi. Bu açıklama ile yeni dönem yeni bir dönem başladı. Bunun gereğini herkesin yapacağına inanıyorum. HDP için de dikkat ederseniz açıklamayı yapan HDP milletvekilleri ile Demirtaş'ın yorumu arasında bir açı var. İç meselelerine girmek istemem ama bunu çözmeleri lazım. Silahları bırakırız ama dememeleri lazım. Bunun aması olmaz. Selahattin Demirtaş her yerde barış deyip buna karşı çıkarsan kimse sana inanmaz. İşte Demirtaş'ın bütün bunlardan alması gereken tecrübe bu. Bir partinin eşbaşkanı başkanı olduğunuzda ilkeli duracaksınız. 6-7 Ekim olayları olmasaydı biz Kasım ayında bu noktaya gelirdik. O tecrübeden sonra 1 Ekim'de bizimle görüştükten sonra attığı twiit ile 6-7 Ekim olayları yaşandı. Bu açıklamaları Demirtaş sabote etmemeli. Bu açıklamanın içini boşaltacak birşey söylerse her şeyden önce kendisine yazık olur.

Kobani ile ilgili fırtınalar koparıldı. Ben de defalarca mesaj verdim ve oradaki kardeşlerimize sahip çıkacağımızı söyledim Türkiye onları kucağına bastı. Peki Türkiye olmasaydı bu mümkün olabilir miydi? 197 bin kişi 3 günde geldi ya onlar DEAŞ'ın vicdanına teslim edilmiş olurdu. Bu pozitif gündem üzerine söylem inşaa etmek lazım.

Başbakan Davutoğlu atv - a haber canlı yayınında!Başbakan Davutoğlu atv - a haber canlı yayınında!

Başbakandan muhalefete çağrı!Başbakandan muhalefete çağrı!