Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt!

Başbakan Ahmet Davutoğlu kritik Irak ziyateri dönüşü Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 22 Kasım 2014, 02:16
Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na sert yanıt!

İÇİNDEKİLER

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

- Irak'ta bütün grupların elini taşın altına soktuğu bir yapılanma var. Bu yeni bir şans

- Başbakan olduktan sonra sayın Barzani ile bir araya gelme imkanımız olmamıştı. İnsani durumu, mültecileri ele aldık. İnsani yardım konusunda çok ciddi ihtiyaçları var. Bu konuda ne yapabiliriz onu değerlendirdik.

- Bölgesel yönetim ime merkezi yönetim arasındaki ilişkilerin sağlam bir zemine oturması yönünde temennilerimizi ilettim. Bu derece aktif olduğumuz bu bölgede Türkiye'nin her gelişmeyi takip etmesi çok önemlidir.

- Kuzey Irak'ın istikrarı için 90'lı yıllardan itibaren bölgede bulunan güvenlik unsurlarımızla bir araya geldim ve kendilerinden brifing aldık. Duhok civarında iki kamp kurulması kararımız vardı, bu kamplar kuruldu.

- Orada gördüğüm standarttan çok memnuniyet duydum. Türkiye artık böyle insani durumlarda dünyaya örnek teşkil edecek bir performans sergiliyor. Gittiğim bütün bölgelerde Türkiye'ye büyük bir muhabbet var. Bundan sonra da bu çalışmaları birlikte göstereceğiz. Daha sonra Silopi'deki Özel Kuvvetler karargahımızı ziyaret ettim ve ardından İstanbul'a döndük.

GÜVENLİ BÖLGELER ŞİMDİDEN İLAN EDİLSİN
Bütün meselemiz, bir, Türkiye'ye yönelik yeni bir büyük mülteci akını olmasın. Olacak ise bu Suriye sınırları içerisinde karşılanacak şekilde güvenli bölgeler şimdiden ilan edilsin. Halep'in düşmesi senaryosu da dahil olmak üzere. İki, Suriye'nin bütününe ümit verecek bir yaklaşım sergilensin. Üç, savaş suçluları ve insanlık dışı uygulamalar konusunda ayrım yapılmasın. İster terör örgütü, ister rejim hepsine tavır gösterelim. Bunları Sayın Biden ile de paylaşacağız, konuşacağız

KILIÇDAROĞLU'NUN MİT İDDİASI

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MİT'in içerisinde CHP ile ilgili ayrı bir birim olduğu yönündeki iddialarına ilişkin şunları söyledi:
"Elinde bir delil varsa çıksın söylesin. Yoksa delil olmadan Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını yıpratmaya çalışmasın. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kılıçdaroğlu ispata davet ediyorum. Neden böyle bir açıklama yapmayı hissetti. Parti içinde her gün farklı bir ses çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun liderliğini ciddiye alan yok. Anadolu'da bir söz var 'oynayamayan gelin yerim dar dermiş' Liderlik yapamıyor, parti parçalara ayrılacak durumda. Bu parçalanmadan dışarıdaki bir aktörü sorumlu tutarak kendisini kurtarmaya çalışıyor. Her iddiada bulunabilir ama bizim devletin kurumlarını yıpratmaktan uzak durmalı. Kendi Milletvekil Rıza Türmen diyor ki 'biz yeteri kadar karışığız MİT'e ihtiyaç mı var'. Arada sırada CHP Genel Merkezi'ne gitsin, milletvekillerini toplasın. Bu kadar iş arasında ben bütün milletvekillerimizle bir araya geliyorum. Başkasını suçlayacağına oturup ev ödevini yapsın. Liderlik böyle olunmaz. Her gün yeni ithamlarda bulunarak gündem değiştirmeye çalışmak basit bir davranış. Dersim olayında alamadığı ilkesel tutumu alsın. Kendi partisi ile ilgilensin. Önce liderliğini göstersin sonra devlet kurumlarını hedef alacak tavır alsın. O zaman konuşuruz. Kesinlikle bu iddialar doğru değil.

Saçma sapan bir iddia!Saçma sapan bir iddia!