Kan tacirleri yine sahnede

6-7 Ekim'de Türkiye'yi kana bulayarak 48 kişinin vahşice ölümüne sebep olan HDP, bugün için bir kez daha sokaklarda eylem çağrısı yaptı. Eylemlere karşı hükümet ve valilikler geniş önlemler aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2014 Güncelleme 01 Kasım 2014, 01:55
Kan tacirleri yine sahnede

İÇİNDEKİLER

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokağa dökülen terör örgütü yandaşları, Kobani'yi bahene ederek 48 kişinin ölümüne neden olurken ne HDP ne de Demirtaş bu kanlı oyundan ders almadı. 1 Kasım'da dünya çapında eylem çağrısı yapan HDP sokakları bir kez daha savaş alanına çevirmeye karar verirken devletin de kan tacirlerinin bu kirli tezgahına karşılık ağır önemler alınacağı belirtildi.

TWİTTER'DAN DA ÖRGÜTLENDİLER
Başbakan Ahmet Davutoğlu "Bu, olan olaylardan ders alınmadığını ortaya koyuyor. Bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum; Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul göremez. Hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerimize gerekli talimat gitmiştir. Kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecektir" diye konuşurken Siirt Valiliği de kentte eyleme izin verilmeyeceğini duyurdu. 6-7 Ekim'deki olaylarda Türkiye çapında 48 kişi hayatını kaybederken, eylemleri başlatan çağrıyı yapan Demirtaş daha sonra utanmadan sokağa çıkanları kınamıştı. Bu arada bugün yapılması planlanan eylemlerde dünya çapında kara ve yalan propaganda yapmayı hedefleyen terör örgütü yandaşlarının on binlerce sahte Twitter hesabı açtığı belirlendi.