Türkiye'ye rağmen ABD bu işi yapmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlara ilişkin, "Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır" dedi.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2014, 12:52
Türkiye’ye rağmen ABD bu işi yapmıştır

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile düzenlediği ortak basın toplantısında, PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlara ilişkin, "Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"PYD'nin PKK ile aynı durumda olduğunu kendilerine (ABD Başkanı Obama'ya) telefon görüşmemde ifade ettim. 'O da bir terör örgütüdür' dedim. Dolayısıyla burada PYD'ye yapacağınız yardımlar bir terör örgütüne gitmektedir. Şu anda PYD saflarında PKK'nın lider kadrosunda olup orada savaşan kişiler var."

"Destek çözüm sürecini güçlü kılacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm süreci çalışmalarıyla ilgili, "İnanıyorum ki tüm halkımız, milletimiz çözüm süreci noktasında ittifak halinde ama buna tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin de destek vermesi süreci çok daha güçlü kılacaktır" diye konuştu.