Çapulcular ayaklandı!

İngiliz medyası, Gezi'de, Erdoğan'a 'diktatör' dedi, eylemcileri destek verdi. Hong Kong'daki ayaklanmada halka 'provokatörler' yorumunu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2014 Güncelleme 30 Eylül 2014, 01:42
Çapulcular ayaklandı!

İÇİNDEKİLER

İngiliz medyasından bir klasik yayın daha. Türkiye'deki gezi eylemleri ve Ukrayna'daki halk ayaklanmalarında, sokaktaki provokatörlere bile tam destek veren İngiliz medya, Hong Kong'da taraf değiştirdi. Adadaki Pekin yönetimini eleştirmek için düzenlenen 'Occupy Central' hareketi dev bir gösteriye imza attı.

OKULLAR TATİL OLDU
Adanın merkezindeki bankalar semtinde yoğunlaşan gösteriler, kentin diğer semtlerine de sıçradı. On binlerce kişinin katıldığı protestolar nedeniyle özellikle Wan Chai, Causeway Bay, Admiratiy gibi semtlerde ulaşım durdu. Kepenklerini indiren CITIBANK ve HSBC gibi bankaların yağmalanması, İngilizler'i çileden çıkardı. Mısır'da darbeye bile tam destek veren İngiliz basını, Hong Konglular için, 'Provokatörler bankalara saldırdı' yorumunu yaptı.

WATSON DA ORADA
Bunun halk ayaklanması olmadığını ve belli bir güç tarafından organize edilen bir eylem döngüsü olduğuna dikkat çeken The Guardian, The Times ve BBC, polisi şiddet kullanmaya davet etti. CNN'in eski İstanbul muhabiri Ivan Watson da gelişmeleri izlemek üzere yeni görev yeri olan Hong Kong'daydı. Gittiği her bölgede 'tesadüfen' ayaklanmaların yaşanmasıyla ünlenen Watson, canlı olarak göstericileri eleştirdi.