Her şey vatan için

Kardeşlik kapıları açıldı. IŞİD saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığınanların sayısı 130 bini aştı. Suriyeliler'e ilk yardım ise Mehmetçik tarafından yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2014 Güncelleme 23 Eylül 2014, 01:12
Her şey vatan için

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü IŞİD'in saldırısından kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'ye gelen Suriyeliler'in sayısının 130 bini aştığını açıkladı. Kurtulmuş, "En kötü senaryo, 'Yüz binleri bulan bir göçmen dalgası olursa ne yapacağız' idi. Ama bununla ilgili her türlü tedbiri aldık" dedi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay ise sınırın öte tarafında bir dram olduğunu söyledi.

'BÜYÜK TÜRKİYE'
Oktay, "Daha sağlıklı bir toplanma merkezi oluşturup misafirlerin barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bunu da büyük oranda yapmış durumdayız, çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. Öte yandan Türkiye'ye adım atan sığınmacılara ilk yardım Mehmetçik'ten gitti. Türk askeri, sınırdan içeri giren Suriyeli sığınmacıların eşyalarını taşımaya yardım etti. Çocuklara su verdi. Yaşlıların koluna girdi. Suriyeliler ise "Türkiye çok büyük bir ülke" diyerek sevgilerini dile getirdi.