Misafirsiniz dediler prangaya vurdular

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2014 Güncelleme 21 Eylül 2014, 01:46
Misafirsiniz dediler prangaya vurdular

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'ya 101 esaret gününün izleriyle gelen konsolosluk personeli için mağaza açtırıldı. 150 takım elbise getirildi. Erkek rehineler sakal traşı olmak istedi ancak zaman darlığından sadece Başkonsolos Öztürk Yılmaz traş olabildi.

'KELEPÇELENDİK'
Özgürlüklerine kavuşan konsolosluk çalışanları esaret günlerini şöyle anlattı:
- Silahlı IŞİD militanları, bize "Misafirimizsiniz" dediler. İlk günlerde "Serbest bırakacağız" diyerek şiddet uygulamadılar. Ancak sonra durum değişti. Diyaloglar, "Kafirsiniz" noktasına kadar vardı.
- Türkiye'nin operasyon yapacağı kaygısıyla farklı binalara götürüldük. Gözlerimiz bağlandı. Bir yer değiştirmede hepimizin el ve ayakları kelepçelendi ve zincirle bağlandı.
- Çatışmalar başladığında veya bir patlama sesi geldiğinde binaların mahzenine kapatıldık. Günlerce gün ışığı göremedik. Foseptik çukurunda kaldık.
- Moralimiz bozulduğunda Allah'a sığındık. Dua ettik.
- En az 4 kez serbest kalacağımız istihbaratı geldi. Ama özel harekatçı polislerin zaman zaman tartıştığı "Çeçen komutan" bizi bırakmadı.
- Günlerce tavuk-pilavdan başka yemek çıkmadı. Son 10 gün sadece salçalı pilav ve su ile idare ettik.
- IŞİD'in elinde kalan ailelerin iki bebeğin ihtiyaçları ise Ankara'nın özel ilgisi sayesinde bir ölçüde karşılanabildi.