Erdoğan'dan net cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda konuştu.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2014, 15:55
Erdoğan’dan net cevap

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan IŞİD ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

HASSASİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye'nin hassasiyetlerini Kerry ile paylaştık. Zaten ülkemizde de malum belli terör örgütleriyle bir mücadelemiz var. Ama bölgede de birçok terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşı da özellikle Türkiye olarak hassasiyetlerimiz devam ediyor. Gerek yabancı savaşçılar konusu olsun, gerekse ülkemizdeki terör örgütleri mensuplarıyla ilgili çalışmalar olsun, bütün bunlardaki hassasiyetlerimizi bundan sonra da devam edeceğimizi, özellikle de müttefiklerimizle olan bu konudaki kararlılığımız, dayanışmamız bundan sonra da yine gerek ulusal, gerek uluslar arası bazda devam edecektir. Bildiğiniz gibi daha önce Yunanistan'la da böyle bazı gelişmeler oldu ama dayanışma neticesinde birçok olumlu sonuçlar aldık.

TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Bölgede de Suriye olsun, Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun, ta Pakistan'dan Afganistan'a bütün bu bölgede istihbari noktadaki bilgi paylaşımı olsun, dayanışmamız olsun bunlar önem arz ediyor ve aynı şekilde Suriye ve Irak'taki bu son gelişmelerde de, bunu NATO zirvesinde de gerek Başkan Sayın Obama ve diğer ülkelerle de bu hassasiyetlerimizi paylaşarak bu görüşmeleri yaptık. Temenni ederim ki burada atacağımız adımlarda özellikle insani yardım konusunda bazı gazetelerde çıkan yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Bu uluslar arası hüviyetteki, özellikle bazı yazılı ve görsel medyadaki yayınlar tamamen hülafı hakikattir. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir ve bundan taviz vermesi de mümkün değildir.