Asala, PKK, IŞİD sırada kim var?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2014 Güncelleme 14 Eylül 2014, 01:44
Asala, PKK, IŞİD sırada kim var?

İÇİNDEKİLER

Ne oluyor? ABD Savunma Bakanı Hagel geliyor- gidiyor, hemen arkasından Dışişleri Bakanı Kerry, Ankara'da sahneye çıkıyor. Amerika-İngiltere, gerçekten IŞİD'i yok etmek için mi harekete geçiyor? Yoksa IŞİD bahane, hedef yeni Ortadoğu haritasının çizim çalışmalarını mı koordine ediyorlar?
BÜYÜK RESİM, ikinci şıktaki HARİTA gerçeğini işaret ediyor.
Birinci Dünya Savaşı'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalayarak, Balkanlar'da ve Ortadoğu'da 37 devletçik ortaya çıkaran İngiltere-
Fransa'nın (Batı) kurduğu 20'nci yüzyıl düzeni yıkılıyor. Büyük Ortadoğu 21'inci yüzyıl düzeni kuruluyor. BÜYÜK RESMİN detaylarında ne var? Bilindiği gibi, şeytan detayda gizlidir...
BİR) 2025'lere kadar oturacağı düşünülen yeni Ortadoğu düzeninde, daha çok IŞİD'ler, El Kaide'ler, El Nusra'lar görürüz. Her işin ucu Ortadoğu ve Balkanlar'ın merkez ülkesi olan Türkiye'ye dokunuyor. Asala bitti PKK çıktı. PKK bitiyor IŞİD çıkıyor. Sırada kim var?
Bir zamanlar ASALA VARDI.
Ermenistan'ın kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu, 1973 ve 1985 yılları arasında, Türkiye'nin mülki ve diplomatik hedeflerine karşı terör eylemlerinde bulunmuş Ermeni terör örgütüydü. 1975-1985 arası ASALA saldırıları şiddetliydi. Türkiye'nin en hassas olduğu 1980 yılında eylemlerin grafiği en üst noktaya ulaştı. ASALA terörüyle İngiltere-
Fransa, Türkiye'yi kıskaca almıştı. Kenan Evren darbesinin arkasında en güçlü küresel ülkeler, ABD ve İngiltere'nin bulunması tesadüf değildi. Soğuk savaş planı uygulanıyordu. 12 Eylül darbesinin nedenleri arasında önemli yeri oldu.
İKİ) ASALA bir anda kayboldu, yerine PKK'yı bırakıp gitti. ASALA biterken, 1984'te önceden kurulmuş olan fakat hiçbir fonksiyonu olmayan PKK yükselmeye başladı. Yine İngiltere-Almanya-Fransa vardı işin ardında. ASALA bittikten sonra PKK'nın başlaması şüphesiz ki tesadüf değildi.

Ah o petrol ve gaz yok mu!

PKK işini bitirmek üzereyiz. Şimdi, PKK'yı da kullanarak IŞİD üzerinden Ortadoğu'ya ve yakın coğrafyanın kılcal damarlarına uzanan Yeni Türkiye'ye nizam vermeye çalışıyorlar.
ÜÇ) Haçlı ittifakının yeni Ortadoğu haritasında, Irak ve Suriye'nin üçer bölgeye bölünmesi var. Bu projelerin İsrail'in işine geldiğinin farkında olmamak mümkün mü?
Rojava üzerinden PYD'ye desteğini sürdürürlerken, Türkiye'nin çözüm sürecini sabote etmek için fırsat kolluyorlar. Ah Irak'ın ve Doğu Akdeniz'in o petrol, gazı yok mu?
DÖRT) AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay çok güzel sormuş, "IŞİD'e hayat verenler, onu öldürmeye mi çalışıyor şimdi?" ABD-İngiltere, bölge ülkelerinden müteşekkil koalisyon oluşturma peşinde. Türkiye'nin de bu koalisyona bütün gücü ve desteğiyle katılmasını istiyorlar.
Türkiye'ye yönelik trafik Irak'a karşı 2003'te girişilen işgal öncesi temasları andırıyor.
Batı'nın, bir anda IŞİD'in video şovlarıyla gerçekleştirdiği cinayetlerle hızla harekete geçiyor olması çok manidar değil mi? IŞİD'i bitirmek bahane IŞİD sayesinde farklı planlar uyguluyorlar. Bölgede Mısır'ın darbeci yönetimi, katil Esad ve Maliki uzantılı örgütler var olmaya devam ediyor. IŞİD'le güya mücadele edecekler.
SONUÇ: 1900'lü yılların başlarında İngilizler, kendi askerlerini kullanmayıp, daha çok azınlıkları kullanıyorlardı. Büyük devletler gözükmüyordu. Osmanlı döneminde de Cumhuriyet döneminde de bir dış sorunumuz olduğu zaman bunlar kullanılıyordu. Bunlar, komplo teorisi değildir. Kendi adamını kullanmak yerine, içerdeki bir takım unsurları kullanırlar. (Obama planı da böyle değil mi?) Yeni Türkiye'nin mimarları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerçekleri görüyor. Kendi tezlerini ortaya koyuyor. Apar topar, yangından mal kaçırır gibi oluşturulmaya çalışılan koalisyona ihtiyatla yaklaşıyor. Kadere bakın. Yeni Ortadoğu haritasını çizen masaya bu sefer etkili bir aktör olarak oturmak istiyoruz. 100 yıl önce, Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalıyorlardı.
100 yıl sonra, Büyük Türkiye olmamızın önünü kesecek oyunlar sergiliyorlar ama, Yeni Türkiye gerçeği ile karşılaşınca panikliyorlar. Kıvranıyorlar....