AYM'ye paralel kıskaç!

A Haber ekranlarında yine gündeme bomba gibi düşecek bir yayına imza atıldı. Arka Plan programına konuk olan AYM eski raportörü Yrd. Doç. Dr Emir Kaya yargı ve AYM deki paralel yapılanmayla ilgili uzun süre konuşulacak açıklamalarda bulundu

Giriş Tarihi 03 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2014, 02:16
AYM’ye paralel kıskaç!

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan "Arka Plan" programına konuk olan Anayasa Mahkemesi eski raportörü, Yıldırım Bayezid Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya, Gülen örgütü yapılanmasının Anayasa Mahkemesi'nde uzun süredir bir sorun olduğunu, Başkan Haşim Kılıç'a ilk paralel kadro listesinin 2012 yılında Sayıştay'daki bir arkadaşı tarafından verildiğini açıkladı.



Kılıç adli yıl açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada kendisine paralel yapıya dair Anayasa Mahkemesi'ndeki kadrolaşma konusunda bir liste geldiğini, kendisinin de bu listeyi yırtıp attığını açıklamıştı.

Kaya'nın bomba açıklamalarından satırbaşları şöyle:
* Anayasa Mahkemesi'ndeki 17 üyenin 7′si paralel, paralellerin de 4′ünü Abdullah Gül seçti.

*AYM üyelerinin 3'ü cemaat mensubu 4'ü cemaatin güdümünde 3-4 tanesi de güce göre pozisyon aliyor.
* AYM raportörlerinin yüzde 70′i paralel.
* Haşim Kılıç nasıl isterse o yönde karar çıkartıyor. Paralelcilerin çıkarına uygun bir karar verilecekse paralel raportörlerle çalışıp o yönde karar çıkartıyor.

"KILIÇ ÜYELERE BASKI YAPIYOR"
* AYM üyeleri bazı kararları hiç okumadıkları halde Kılıç'ın baskısıyla zorla imza attırılarak karar çıkartılıyor. Örneğin başörtüsü kararını 10 ay bekletti diyor, karar hazır, masasında olduğu halde, kendisince uygun zaman ve konjonktüre göre kendi başına karar veriyor ve 10 ay kadar rekor bir süre verilmiş bir kararı bekletebiliyor.

"HAŞİM KILIÇ SONRASI İSİM PARALEL"
* Haşim Kılıç sonrası AYM Başkanı ve 2033′e kadar bu görevde kalacak isim paralel olan Alparslan Altan.
* Haşim Kılıç'ın kafası çok karışık, odak noktası 'adalet' değil.
* Yargıda Cemaat'e karşı, korktuğu için ses çıkaramayanlar var.