Başbakan'dan gençlere mektup!

Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi için gençlere iletilmek üzere bir mektup kaleme aldı.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 06 Ağustos 2014, 18:22
Başbakan’dan gençlere mektup!

İÇİNDEKİLER

Mektubunda gençleri paralel yapıya karşı uyaran Başbakan Erdoğan, "Özellikle gençlerimizin manevi değerlerin istismarı suretiyle kendi ülkesine ve kendi milletine ihanet içinde olan şebekelerden uzak durması bu tuzaklara düşmemesi üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu. Türkiye gençliği milletimizin dirliğine yönelik her türlü girişimi iman ve vatan sevgisi dolu yüreğiyle etkisiz hale getirecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları koordinasyonunda tüm illerde gençlik kolları üyeleri tarafından yaklaşık 3 milyon gence verilecek olan mektupta, Türkiye'nin gençlerine her zaman inandığını ve güvendiğini belirtti.

Erdoğan, 10 Ağustos günü gençlerin her birinden sandığa gitmeleri, hür iradeleriyle oylarını kullanmalarını istedi. Yeni Türkiye'nin gençler tarafından inşa edileceğinin ve gençlerin Türkiye'si olacağının belirtildiği mektupta, gençlere olan inanç dile getirildi. Her ile bir üniversite sloganı ile yola çıkıldığının altı çizilen mektupta, öğrencilere tanınan burs imkanlarına dikkat çekildi. Katsayı uygulamasında yapılan düzenlemelerin anımsatıldığı mektupta, ülkenin yönetiminde gençlerin söz hakkı olması için seçilme yaşının düşürüldüğü belirtildi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI GENÇLİK VURGUSU

2023 hedefleri yolunda milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, etkin, girişimci, donanımlı, evrensel değerler ile kendi tarihinden aldığı değerleri harmanlamayı bilen bir gençlik tasavvur ettiklerini ifade eden Erdoğan, mektupta gençliğin şiddetten, istismar siyasetinden, başkalarının fikir ve yaşam tarzına tahammül edemeyen ideolojilerden uzak kalması ve milli ve manevi değerlerine bağlı özgür bireyler olarak geleceğe yürümesinin en büyük arzu olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Özellikle gençlerimizin manevi değerlerin istismarı suretiyle kendi ülkesine ve kendi milletine ihanet içinde olan şebekelerden uzak durması bu tuzaklara düşmemesi üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu. İnanıyorum ki Türkiye gençliği maskelerin ardındaki karanlık yüzleri görecek ve Türkiye'nin bağımsızlığına, bayrağımızın itibarına, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin dirliğine yönelik her türlü girişimi iman ve vatan sevgisi dolu yüreğiyle etkisiz hale getirecektir" dedi.

"GENÇ KARDEŞİM EĞER SEN YOKSAN BİR KİŞİ EKSİĞİZ"

10 Ağustos'un bütün vesayetlerin artık sona ereceği, demokrasinin güç kazanacağı, kardeşliğin perçinleneceği bir tarih olduğuna dikkat çekilen mektupta, "10 Ağustos tam bağımsız Türkiye'nin yeniden inşa tarihidir. Gençlerimizin her birinden bu tarihi günde sandığa gitmelerini, hür iradeleriyle oylarını kullanmalarını, tarihi bizzat yazmalarını ve bu gurur da hayatları boyunca yüreklerinde taşımalarını diliyorum. Genç kardeşim eğer sen yoksan bir kişi eksiğiz. Eğer sen yoksan yeni Türkiye'nin tarihi bir kişi eksik yazılacak. Bu tarihi günde yüreğinle umudunla ve heyecanınla sandık şanında olmanı yeni Türkiye'nin inşasına katkıda bulunmanı senden rica ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize, milletimize, coğrafyamıza ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, seni ve aileni en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM.com.tr