Paralel tuzak

Cemaatten 'çürümüşlük' yüzünden ayrılan Alpsoy, işadamlarına kurulan tuzağı anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2014 Güncelleme 16 Haziran 2014, 04:06
Paralel tuzak

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan 'Yaz Boz' programının önceki geceki konuğu araştırmacı-yazar Said Alpsoy oldu. Alpsoy, Gülen cemaatinden ayrılma nedenini açıklarken, işadamlarını nasıl tuzağa düşürdüğünü şöyle anlattı.

TUHAF BİR TEKLİF
"Manevi dejenerasyon, çürüme, İslami hassasiyetlerden uzaklaşılması yüzünden cemaatten ayrıldı. Ayrılışımın 1-2 yıl öncesi cemaate mensup 10-15 işadamı bana tuhaf teklif geldi. 'Haftalık katılmamız gereken sohbetler var. Oradaki havadan hoşnut değiliz. Her şeyin kurgu olduğunu, sahtekarlık koktuğunu görüyoruz' denildi. Benden manevi sohbet istendi. Kabul ettim." Sonrasında yeni katılanlardan himmet almasının talep edildiğini anlatan Said Alpsoy, şunları kaydetti:

'TAMAMEN ALDATMACA'
"Himmet sözle kalmaz, çek de istenir. Yapılan himmetlerin çoğu kurgudur. Önceden birisi imamla rakamı yükseltmek için fısıldaşır. Çıtayı çok yüksek yerden koyup milleti coşturmak için aslında doğru olmayan bir rakam söyler. İnandırıcı olması için çeklerini de keser verir. 10 lira vermeyi düşünen utanır ve 30-40 lira vermek zorunda kalır. Bu, kesinlikle haramdır. Çünkü aldatmadır."