Almanya imamı!

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Ankara'da haddini aştı... MİT Yasası'na ve Gezi olayları için Hükümet'e tepki gösterdi... Almanya İmamı gibi, Cemaat'in polis ve savcılarına sahip çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2014 Güncelleme 29 Nisan 2014, 00:30
Almanya imamı!

İÇİNDEKİLER

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, adeta Cemaat'in Almanya İmamı gibiydi. Davetli olarak geldiği Türkiye'de ahlak sınırlarını aşan Gauck, Türkiye'nin 1915 yılında hayatını kaybedenler için yayınladığı taziye hakkında, MİT Yasası ve Gezi olayları hakkında saçmaladı. Bu açıklamalar, sosyal medyayı salladı. AB konusunda Türkiye'yi desteklediklerini belirterek, bir başka yalana daha sarılan Gauck'un açıklamaları şöyle: Dostlar bir araya geldiklerinde elbette diğerinin duymak istemediği şeyleri de söylemeli. Biz Almanya olarak, bugüne kadar kimsenin sormadığı soruları sormadığımızın bilincindeyiz. Örneğin Twitter veya YouTube yasaklanmak zorunda mı ya da Anayasa Mahkemesi Başkanı neden bu kadar eleştirel konuştu?

GEZİ OLAYLARI UYARIDIR
- Şimdiki hükümet olağanüstü güçlü ve önemli bir seçim zaferiyle bu kadar büyük bir güce sahipken, belli bir düzen kurmak için neden yargıya müdahale etmeli? Tabii ki bu soruları soruyor, görüş alışverişinde bulunuyoruz.
- Kendi ülkem olmasa da ne zaman hukuk devletinin tehlike altında olduğunu görsem o zaman sesimi yükseltirim.
- Biz suçumuzu Yahudiler konusunda, üzüntümüzü, utancımızı ifade ettik ve bu, bize zaaf katmadı. Bu nedenle Türkiye'deki ifadeler olumlu algılandı.
- Türkiye'nin AB'ye yakınlaşma arzusu konusuna şimdi de daha önce de olumlu yaklaştık.
- Hükümetin, hoşuna gitmeyen çok sayıda savcı ve polisi yerinden alışı, çarpık gelişmeleri aydınlatmalarına engel olur. Hükümet hoşnut olmayacağı kararlardan kaçınmaya çalışırsa yargı bağımsızlığı güvencede olmaz.
- Ankara toplumlardaki bu duyguları kayda almak zorundadır.
- Demokrasi ötekine saygı gerektirir. Kimsenin hayat tarzına zorla müdahale edilemez. Kimsenin dininin kamusal alana da uygulamasına engel olunamaz.
- Hayatlar üzerinde daha güçlü bir gizli servis kontrolü amaçlanıyor.
- Protesto (Gezi olayları) uyarıcı bir sinyaldir. Türkler ülkelerinin kaderini şekillendirmek için ortak hareket etmeye hazırlarsa bu olgunluk işareti olarak övgüyü hak eder.

SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER
* Gauck efendi... Türkiye eski Türkiye değil. Ayağınızı denk alın.
* Türkiye'nin gücü sizi bu kadar mı korkutuyor.
* AB konusunda da utanmadan yalan söylüyor. Bu kadarına da pes.
* AB için bizi destekliyorlarmış. Go Pensilvanya Gauck.
* Türkler'den korkuyorlar, şimdi dostuz diyorlar. MİT Yasası'ndan sanane be Paralel İmam...
* Bundan sonra siz düşünün Gauck ve ahalisi. Türkiye durdurulamaz.
* Afrika'da aldığınız darbeler daha başlangıç. 3. Havalimanı korkunuz çok büyük.