STV'den bir yalan haber daha

Samanyolu Haber'in İlyas Çalışkan isimli bir şahsı konuşturup, "Mahmud Efendi Cemaati'nden Başbakan'a tepki var" şeklinde haber yapmasına İsmail Ağa'dan sert tepki geldi

Giriş Tarihi 17 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2014, 12:47
STV’den bir yalan haber daha

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen Cemaatine bağlı yayın organlarının yalan ve çarpıtma haberleri bitmek bilmiyor. Daha önce Başbakan Erdoğan'ın bir mitingdeki sözlerini montajlayarak hiç yaşanmamış bir olayı olmuş gibi gösteren ve son olarak Gazze'de yaşayanlara "terörist" diyen STV, şimdi de İsmail Ağa Cemaati ve Mahmud Efendi Hazretleri üzerinden yalan habere imza attı.


STV, İsmail Ağa Cemaati'yle hiçbir bağlantısı olmayan Adanalı işadamı İlsyas Çalışkan'ı, Mahmud Efendi Cemaati'nin tanınmış isimlerinden olduğunu iddia etti. STV İlyas Çalışkan'ın, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e yönelik sözlerini eleştirmesini internet sitesinde 'Mahmud Efendi Cemaati'nden Başbakan'a tepki var' başlığıyla yayınladı.

Çalışkan'ın kendisi ile röportaj yapan cemaat mensubu gazetecilere İsmail Ağa Cemaati'nden olduğuna dair bir söz söylemediği ve kişisel görüşlerini açıkladığı öğrenildi.

"İSLAMİ, AHLAKİ VE İNSANİ DEĞİL"

ve Yalan ve çarpıtma haber İsmail Ağa Cemaati tarafından yalanlandı. ismailaga.org.tr adresinden yapılan açıklamada, 'İlyas Çalışkan cemaatimizin önde gelen, tanınmış biri olmadığı gibi cemaatimize mensup biri dahi değildir ' denildi. Açıklamada, Mahmud Efendi adının ve cemaatinin öne çıkartılarak yapılan haberin hukuki, ahlaki, İslami ve insani olmadığı da vurgulandı.

İsmail Ağa Cemaati'nden yapılan açıklama şöyle:

16 Mart 2014 Pazar günü samanyoluhaber.com internet sitesinde "Mahmud Efendi Cemaatinden Başbakan'a tepki var" başlığı altında bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberde İsmailağa Cemaati'nin tanınmış isimlerinden olduğu, cemaatin önde gelen isimlerden olduğu ileri sürülen Adana'da yaşayan İlyas Çalışkan'ın sözleri öne çıkarılmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, İlyas Çalışkan cemaatimizin önde gelen, tanınmış biri olmadığı gibi cemaatimize mensup biri dahi değildir. Söz konusu herhangi bir vatandaşın (Adana'da yaşayan) şahsî fikirleri çarpıtılarak cemaatimize mâl edilmesi, cemaatimizin genel ve yaygın kanaatiymiş gibi gösterilmesi ve neticede Mahmud Efendi adının ve cemaatinin öne çıkartılarak sunulması hukukî olmadığı gibi ahlakî de değildir. Sonuç olarak, cemaat mensubu dahi olmayan bu şahsın cemaatimiz adına söylemiş gibi Efendi Hazretlerimiz adını da anarak yalan ve yanlış haber yapmak ve yayınlamak insanî olmadığı gibi İslâmî de değildir. Bu gerçeği kamuoyuyla paylaşmak gereği duyulmuştur.


Tepki toplayınca haberi böyle değiştirdiler:

(Yenisafak.com.tr)