Zamanlı müdahale

Dolar 2,5 lira olunca her şey zamlanacak, halk isyan edecek, seçimlerde yenilen Erdoğan'ın Köşk yolu kesilecekti. Oyunu, Merkez Bankası bozdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2013 Güncelleme 05 Eylül 2013, 00:00
Zamanlı müdahale

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası'nda üst düzey 11 bürokratın "baronlara köstebeklik yaptıkları" iddiasıyla açığa alındığı haberi Ankara'ya bomba gibi düştü. Şok operasyonun, Gezi eylemlerini planlayan küresel sermayenin "darbe oyunu" olduğu ortaya çıktı. Ekonomi bürokrasisinde uzun yıllar çok kritik görevlerde bulunan emekli bir uzman, hain ittifakın perde arkasını TAKVİM Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'e anlattı:

MERDİVENLER BİR FIRSATTI
Dünyayı yöneten içki, sigara ve ilaç devleriyle faiz lobisi Türkiye'yi hedef seçti. İçerideki işbirlikçileriyle bir yandan Gezi'yi tahrik etti. Bir yandan da Erdoğan'ı güçsüzleştirmek için daha uzun vadeli bir komplo hazırladı. Bunun ilk ayağı, Eylülle birlikte büyük kentlerdeki okullarına dönen gençleri yeniden sokağa çekmekti. Cihangir merdivenleri bunun için iyi bir fırsattı. Ama hevesleri kursaklarında kaldı. "Çok gizli" planlanan asıl hamle ise Ankara'da yapıldı. 20 milyon dolara satın aldıkları köstebeklerle Türkiye'ye akan milyar dolarlarının kaynağını öğrenmeye çalıştılar. O ülkelere baskı kurup, para trafiğini önleyeceklerdi. Köstebekler bir yandan da Merkez'in gizli rezervlerini öğrenecek ve yapacağı bütün hamleleri baronlar önceden bilecekti.

KÖSTEBEKLERİ MİT DEŞİFRE ETTİ
Ancak MİT, kurduğu özel ekiple köstebekleri deşifre etti. Kimin, hangi işadamın talimatıyla hareket ettiğini tek tek belirledi. Bu tespitleri Merkez Başkası Başkanı Erdem Başçı'nın masasına koydu. Başkan, gözünü kırpmadan hepsini görevden uzaklaştırdı. Döviz-faiz tuzağına düşmedi. Eğer bu operasyon olmasaydı Türkiye'nin önümüzdeki 6 ayı kabusa dönecekti. Merkez, 2.5 liraya çıkartılacak doları dizginlemek için faizi artıracaktı. Türkiye'nin döviz rezervleri kar gibi eriyecek, ülkenin serveti yine faiz lobisinin kasalarına akacaktı. Bir örnek vereyim; Sadece enerjiye ödediğimiz yıllık para miktarı 35 milyar lira daha artacaktı.. Gerisini siz düşünün! Hain planın vatandaşı ilgilendiren yönü ise çok daha kara bir tablo çizecekti. İğneden ipliğe her şey zamlanacak, Türk ekonomisi küçülecekti.

IMF KAPIDA BEKLİYORDU
Bunun sonucu olarak da fabrikalar kapanacak, işsizlik ve halkın hoşnutsuzluğu artacaktı. Belki de tekrar IMF'nin boyunduruğu altına girecektik. Bu durumda Mart 2014'te yerel seçime gidecek bir Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yolu kapatılacaktı. İşte o operasyon, içeriden elde ettikleri ajanları devre dışı bıraktı. Merkez'in cesur müdahaleleriyle dolar 2 lira sınırında kaldı. Darbe oyunu bir kez daha bozuldu.