Gizli kayıt

Annesi şiddet gören çocukların kayıtları gizli yapılacak Dayakçı baba, okul bilgisinden adrese ulaşamayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2013 Güncelleme 26 Ağustos 2013, 00:00
Gizli kayıt

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitimöğretim dönemi başlamadan önce 'kayıt' genelgesi yayınladı. Genelgede şiddet mağduru kadınların çocuklarını koruma altına almak için önemli bir adım atıldı. Sığınma evinde kalan kadının çocuklarının kimlik bilgileri de 'kodlu kimlik kartındaki' gizli bilgiler üzerinden yapılacak. Bu şekilde dayakçı koca, çocukların okulundan anneye ulaşamayacak.

İLK KEZ UYGULANACAK
Bu yıl ilk kez hayata geçirilecek uygulama ile şiddet nedeniyle kadın konukevlerinde kalan kadınların çocukları, geçici velayetleri ve eğitim tedbirleri olması durumunda, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) bilgilerine göre "Kodlu Kimlik" bilgileriyle okula kaydedilecek.

ADRESE DAYALI KAYITA SON
MEB genelgesinde velilerin korkulu rüyası olan adrese dayalı kayıt belgesi zorunlulukları da bitti. MEB, sınıf mevcutları 35 kişiyi geçmeyecek şekilde kayıt alanı dışında her okul adrese bakmaksızın öğrenci alabilecek. Çalışan anne-babalar çocuklarını işlerine yakın okula kayıt yaptırabilecek. Farklı okullarda öğrenim gören kardeşler birlikte öğrenim görebilecek. Kayıtlar T.C. kimlik numarası ile yapılacak, bağış alınmayacak.

Safure CANTÜRK