Ayşe sınıfta kaldı

Hürriyet'in yazarı Ayşe Arman, Çevik Kuvvet'le görüştüğünü belirterek yalan röportaja imza attı. Ama kimseyi kandıramadı. Kırık not alan Yalan Ayşe'yi okurları sınıfta bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2013 Güncelleme 19 Temmuz 2013, 01:58
Ayşe sınıfta kaldı

İÇİNDEKİLER

Hürriyet, Ayşe Arman'ın Taksim Gezi Parkı'nda görevli Çevik Kuvvet polisleriyle yaptığını iddia ettiği röportajı yayınladı. Ancak bunun tam bir kurgu olduğu ortaya çıkınca, okurlarından tepki aldı. Arman ilk gün yüzleri kapalı ve polis elbisesi giydirilmiş, mavi kask takan 4 kişiyle poz verdi. Ardından polis dediği o kişilerle konuşmuş gibi yaptı. TAKVİM'in Taksim Meydanı'nda gerçek polislerle görüşerek yalanını ortaya çıkarması üzerine de, "Onların 2'si Çevik Kuvvet, 2'si de sivil polis" dedi.

ANINDA ÇARK ETTİ
Polislerin yaş ve meslek kıdemleriyle ilgili de okurlarını yanılttı. Röportajda buna benzer birçok yalan-yanlış bilgiyi yutturmaya çalıştı. Foyası ortaya çıkınca tam bir dönüş yaptı, röportajı savunurken kendini yalanladı. Ancak CNN'in yalan haber yapan sunucusu Christiane Amanpour'a özenen Ayşe Armanpour'a en güzel cevap sosyal medyadan geldi. İnternette çeşitli gruplar "konulu görsel" sayfaları açarak Yalan Ayşe'yi yerden yere vurdu. İmza kampanyalarıyla da kınandı.



CNN'İN ÖZRÜ DOĞRU ÇIKTI
Taksim Gezi eylemlerinde taraflı yayın yapan CNN'nin, AK Parti'den özür dilemediği haberinin yalan olduğu belirlendi. Twitter'dan yapılan açıklamada, özür dilemedikleri ve dilemeyecekleri ifade edilmişti. Ancak bu Twitter hesabı üzerinde yapılan araştırmada, CNN'in logosu yerine TV'den çekilmiş bir logonun kullanıldığı, 4 bin olan üyenin yüzde 80'ini Türklerin oluşturduğu tespit edildi. Bu da hesabın sahte olduğunu ortaya koydu.



AMAÇ YENİ GEZİLERE HAZIRLIK
* Yılın yönetmen ödülü, "polis" filmiyle Ayşe Arman'a' verilmeli
* Polisler, polisleri canavar gibi gösteren Ayşe Arman'ı ve sendikacıları kınıyor
* Ayşe Arman'ın polisleri, Cast ajansından mı?
* Ayşe asparagasçı, Hürriyet de asparagas goygoycusu... Polisler hayali, sözler yalan
* Röportaj, tamamen Ayşe'nin Hayal dünyası...
* Ayşe, patronlarının sana verdiği yeni görevinde başarılar dilerim...
*
Halkı bölmedin. Şimdi de teşkilatımızı mı provoke ediyorsun...
* Ne çektin be Ayşe... Yalan haber uydurmak için... Ama talimat... Yapacaksın mecbur...
*
Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın polis röportajı, yeni Gezilere hazırlıktan başka amaç taşımıyor..



KINIYORUZ
Sanal alemde Ayşe Arman'ı kınayan sayfalar açıldı. Burada "Türk Polisi kanunlardan aldığı yetkiyle ülkesine ve milletine hizmet eden, huzur ve güvenliği sağlayan hiçbir (canı dahil) fedakarlıktan çekinmeyen, demokrasiyi içine sindirmiş kahramanlar topluluğudur. Polisimizi özellikle yönlendirme sorularla birkaç meslekle ilişiği ve meslek aşkı olmayan çapulcularla değerlendirmek ancak hasta ruhların yapacağı bir iştir. Kınıyoruz" denildi.


MEVLÜT YÜKSEL