Reklam filmi

Gezi olayları sırasında NTV önünde yapılan protestolarda reklamcı Serdar Erener de yer aldı Ferit Şahenk, eylemdeki fotoğraflarını görünce bütün işlerini verdiği Erener'le ilişkisini kesti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2013 Güncelleme 30 Haziran 2013, 03:35
Reklam filmi

İÇİNDEKİLER

Alametifarika adlı reklam ajansının sahibi Serdar Erener ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Ferit Şahenk'in yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Doğuş Holding'in bütün reklam, pazarlama ve marka işlerini üstlenen Serdar Erener, Gezi Parkı gösterileri yapanlar ile NTV'nin önüne gelerek eylem yaptı.

Erener'in Doğuş Holding'in bütün reklam, marka ve pazarlama işlerini yaptığı halde, Gezi Parkı göstericileri ile NTV önünde protesto yapmasının fotoğraf ve görüntüler ile belgelendiği ve Ferit Şahenk'in önüne konulduğu öğrenildi.



TEBDİLİ KIYAFET EYLEMCİ
Gezi Olayları esnasında, park bölgesi ve Taksim'den yeterince yayın yapmadığı iddiasıyla eleştirilen NTV, bu nedenle eylemcilerin protestosuna maruz kalmış ve kalabalık bir grup, kanal binasının önünde pankartlar açarak gösterilerde bulunmuştu.

NTV ise bu eylemi canlı olarak yayınlamıştı. Serdar Erener'in göstericilerin arasında şapka ve gözlük takıp tebdili kıyafetli olarak protestolara katılması, Ferit Şahenk'i çok kızdırdı. Şahenk'in, bu fotoğraflerı görünce sinirlendiği ve "Hem bizden para kazanıyor, hem bize karşı gösteri yapıyor" diyerek tepki gösterdiği ifade edildi.

Daha sonra Şahenk'in yöneticilerine talimat vererek, Doğuş Holding'in reklam işlerini yapan Erener'in sahibi olduğu Alametifarika adlı reklam ajansı ile ilişkilerinin kesilmesini istediği belirtildi. Bunun üzerine ajansın bütün sözleşmeleri iptal edildi.



RANDEVU İSTEDİ, ALAMADI
Öte yandan Gezi Parkı gösterilericileri ile birlikte hareket ettiği ve yiyecek, içecek başta olmak üzere çeşitli şekillerde yardımda bulunduğu öne sürülen Serdar Erener'in, işadamı Şahenk'ten randevu istediği, ancak kendisine randevu verilmediği de öğrenildi.



İLK TEPKİ THY'DEN
Gezi Parkı gösterilerine katılan ve destekleyen Serdar Erener'in sahibi olduğu Alametifarika adlı reklam ajansı ile ilk ilişkisini kesen kurum Türk Hava Yolları olmuştu. THY yönetim Kurulu, aldığı karar ile reklam ajansı olan Alametifarika ile ilişiklerini kestiklerini açıklamıştı.

Mevlüt YÜKSEL