Çocuklar forumda

Gezi Parkı eylemleri "forum" adıyla çeşitli illerde parklara taşındı. Buna çocuklar da alet edildi. Miniklere gece yarısı elleri havada slogan attırıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2013 Güncelleme 28 Haziran 2013, 00:32
Çocuklar forumda

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da başlayan eylemler, yurt genelinde küçük gruplar halinde devam ediyor. Ankara Kuğulu Park'la birlikte birçok ilde forum adı altında toplanan göstericiler, bir sonrası için eylem planı yapıyor. Ankara'daki foruma katılanlara 1 Temmuz'da bankalardaki paralarının bir günlüğüne çekilmesi önerisi yapıldı.

GEÇ SAATTE SOKAKTALAR
Didim Halk İnsiyatifi adı altında toplanan siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ise 5 dakikalık süre içerisinde Gezi olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Foruma katılan CHP, ÖDP, EMEP, Eğitim Sen, SES, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği'nden oluşan Didim Halk İnsiyatifi üyeleri İstanbul'daki Gezi olaylarıyla ilgili olarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

SLOGAN ATTILAR
Gecenin ilerleyen saatlerinde düzenlenen bu forumda, en ön sıralarda 13-15 yaşları arasındaki çocukların olması dikkat çekti. Uyku saatlerinde sokakta ideolojik harekete alet edilen çocuklara, sık sık sol kollarını havaya kaldırarak slogan attırılması dikkat çekti. Forumdaki ortak düşünce ise insanların farklı düşüncelerden ve ideolojilerde olmasına rağmen toplumsal olaylarda bir arada hareket etmesinin önemi dile getirildi; iktidarın uygulamaları eleştirildi. Forum etkinliği çerçevesinde Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

KUĞULAR'IN SESİ!
Bu arada her akşam olduğu gibi, önceki akşam da Ankara Kuğulu Park'ta toplanan yüzlerce kişi, forum adı altıda yapılan konuşmaları dinledi. Konuşmacılar, etkin muhalefet olmadığı için kendilerinin sahneye çıktığını söyledi. Ardından 1 Temmuz'da bankalardaki paralarının bir gülüğüne çekilmesini istediler.