Çözüyo'rus

Medet Ünlü cinayetini sır perdesi aralandı. Buna göre Çeçen asıllı Rus vatandaşı Rızvan E., kendini işadamı olarak tanıtıp Ünlü ile tanıştı. Ardından suikast için tetiğe bastı. Murat Aluç ise kurşunları yağdırdı... Amaç Çeçenler'e yaklaşıp suikast zinciri kurmaktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2013 Güncelleme 31 Mayıs 2013, 00:00
Çözüyo’rus

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki derin suikastte önemli bir gelişme yaşandı. Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün cinayetinden, Rızvan E. çıktı. Ünlü, 22 Mayıs akşamı Ankara'daki ofisinde öldürüldü. Polis, Ünlü'nün ajandasını inceledi. Karşısına "Ruslan Kemal" ismi çıktı. Tetikçinin ise Murat Aluç olduğu belirlendi. Derin ekibin şoförü ise Ömer Peltek'di. İşte olayı soruşturan ekipler, cinayeti azmettiren ismin Çeçen uyruklu Rus vatandaşı Rızvan E. olduğunu belirledi. Buna göre Rızvan E., eylem için sık sık Türkiye'ye geldi. Ünlü'ye kendisini önce 'Ruslan' diye tanıttı.

İŞ ORTAĞI KATİL ÇIKTI
Sonra da ticaret yapma bahanesiyle Ünlü ile yakınlaştı. Rızvan E., tetikçi Murat Aluç'u ise Ünlü'ye iş ortağı 'Kemal' diye tanıştırdı. Yani Ünlü'nün ajandasındaki "Ruslan Kemal" aslında Rızvan E. ile Aluç'tu. Rızvan E., son olarak 30 Nisan'da Türkiye'ye gelip Ünlü ile görüştü. Tetikçi Murat Aluç ile Ömer Peltek de 14, 21 ve 22 Mayıs'ta kiralık araçla İstanbul'dan Ankara'ya gitti. Ve 22 Mayıs akşamında Ünlü, "iş arkadaşı olarak" tanınan zanlılar tarafından öldürüldü. Rızvan E., kendisi ile Aluç ve Peltek'e isimsiz özel hatlar alıp dağıttı. Özel telefonlar aracılığıyla bu iki isme talimat verdi. Polis şimdi bu zanlıları arıyor.

KİRİL ALFABESİ ÇÖZÜLDÜ
İddialara göre Rızvan E., Ünlü'ye ticaret yapma teklifinde bulundu. Ancak kendini Çeçenler'in durumunun iyileşmesine adayan Ünlü, Rızvan E. ile sınırlı yakınlık kurdu. Bunun üzerine derin güçler ölüm emrini verdi. Ünlü, Rızvan E. ve Murat Aluç ile temaslarını Kiril alfabesiyle ajandasına not etti. Polis, tercümanlar aracılığıyla bunları çözdü. Rızvan E'nin amacının Ünlü üzerinden Türkiye'deki diğer Çeçenler'e yaklaşıp suikastlar gerçekleştirmek olduğu belirlendi.

ABLA TEŞHİS ETTİ
Ekipler dün Murat Aluç'un sevgilisi Dilocan K. ile ablası Meliha K.'yı gözaltına aldı. Şüpheliler sorgulamalarının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Meliha K., Aluç'u teşhis etti. İstanbul'da araç kiralayan Mahmut M. ise cinayeti duyunca kaçtı. Sonra da teslim oldu. Eylem sonrası iki zanlıyı sakladığı ileri sürülen Okan A. ise her yerde aranıyor

* Korkunç bir şekilde öldürülen Medet Ünlü, Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'a yönelik eleştirileri ile dikkat çekiyordu. Ünlü, son olarak Boston'daki saldırıların arkasında Kadirov'un olabileceğini söylemişti. Bombacı olarak gösterilen 2 kardeşin ise kurban seçildiğini öne sürmüştü.

* Zanlıların temas trafiğini inceleyen polis, Rızvan E.'nin 24 Mayıs'ta yurt dışına kaçtığını belirledi. Rızvan E., güvenlik kameralarına ise böyle yansıdı.

ALPER SANCAR