Cam'cell

Başçavuş Köyü'nde şebeke sorunu yaşandı. Köylüler ise iletişimde engel tanımadı. Vatandaş, cep telefonunu cama bantlayıp, kapsama alanına girmeyi başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2013 Güncelleme 04 Nisan 2013, 02:52
Cam’cell

İÇİNDEKİLER

Günümüzde kolaylaşan iletişim, bazı yerler için zorluğunu korudu! Bunun en çarpıcı örneği, Ağrı'daki Başçavuş Köyü'nde gün yüzüne çıktı. 30 haneli köyde yaşayanlar, GSM operatöründen sinyal almakta zorlandı. Hal böyle olunca cep telefonları çekmedi, iletişim de kesildi. Köye baz istasyonu kurulması için çalmadık kapı bırakmayan köylülerin talepleri ise geri çevrildi. Çaresiz kalan vatandaşlar ise soruna çare bulmak için çeşitli yöntemler geliştirdi. Bunların başında ise "yaşadıkları evlerin camları" geldi.

BAZ İSTASYONU İSTİYORLAR
Vatandaşlar, sinyal aldığı için cep telefonlarını evlerinin camlarına bantla yapıştırdı. Daha sonra da sandalyenin üzerine çıkıp, camdaki telefon aracılığıyla yakınlarını aramayı başardı. Köylülerin icatları bununla da sınırlı kalmadı. Zaman zaman evlerinin damına ve köyün yüksek kesimlerine çıkarak yakınlarına ulaşmaya çalışan köylüler, şebeke sorununun çözülmesini istedi. Muhtar Cemil Özbey, "Şebekeye ulaşmak için telefonlarımızı ya camlara yapıştırıyoruz ya da dama ve yüksek tepelere çıkıyoruz" dedi. Köylüler ise mağduriyetlerinin giderilmesi için köye bir baz istasyonu kurulmasını talep etti.

CAMİ MİNARESİNDE ŞEBEKE ARIYORLAR
Şebeke sorunu, Bitlis'in Yolcular Köyü'nde de kendini gösterdi. Köylüler, cep telefonu şebekesi çekmediği için cami minaresine çıkıp görüşme yaparken, aciliyet durumuna göre sıraya giriyorlar. Yaşlılar istedikleri zaman doktoru arayamamaktan, gençler ise cep telefonu çekmediği için sevgilileriyle mesajlaşamadıklarından şikayet ediyor.