Özürlü değil zeka küpü çıktı

Anne karnında omurilik felci olan ve doktorların 'zeka özürlü' diye almak istediği Makbule, dünyaya geldiğinde herkesi şoke etti! Israrlara rağmen annesinin aldırmadığı çocuk üstün zekalı çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 00:00
Özürlü değil zeka küpü çıktı

İÇİNDEKİLER

Hayat mucizelerle dolu... Bu mucizelerden birinin adı da Makbule. Omurilik felci olduğu için yürüyemeyen, ancak üstün zekası ile ailesinin gururu olan 8 yaşındaki Makbule'nin dünyaya geliş hikayesi oldukça ilginç. Üçüncü çocuğuna hamile kalan Şaduman Şeker, 2 aylık hamileyken kontrol için özel bir hastaneye gitti. Anne ve bebeğin sağlıklı olduğu söylendi. Aradan 4 ay geçtikten tekrar hastaneye giden anneye doktor, "Çocukta omurilik felci var. Ayrıca zeka özürlü. Uzaylılara benzeyen koca kafalı bir çocuğun olacak" diyerek bebeği almak istedi.

YAŞITLARINDAN ÇOK İLERİDE
Acilen bebeğin kalbini durdurup yaşamına son verilmesi gerektiğini söyleyen doktorun sözleri karşısında anne şoke oldu. Başka doktorlar da aynı şeyi söyledi ama; Şaduman Şeker evladına kıyamadı. Her şeye inat bebeğini dünyaya getirdi. Makbule, felçli doğdu. Ancak zaman ilerledikçe zekasında bir özür olmadığı fark edildi. Yapılan testlerde Makbule'nin üstün zekalı olduğu ve zekasının kendinden 4 yaş büyük çocukların zekasına denk olduğu ortaya çıktı. Omurilik felci nedeniyle yaklaşık 20 ameliyat geçiren Makbule 8 yaşında ve 3'üncü sınıf öğrencisi. Okula gidemediği için haftanın 3 günü öğretmenlerin evine gelerek ders verdiği Makbule'nin derslerinin hepsi pekiyi.

ÖTANAZİ TEKLİF ETTİLER
Doktorlar, omurilik felçli doğan Makbule'yi, anne karnındayken kalbini durdurup ötanazi yoluyla yaşamına son vermek istedi. Bu teklif karşısında şaşkına dönen anne Şaduman Şeker, "Kapıyı vurup çıktım. Makbule ile hayatın anlamını öğrendim" dedi.

'DOKTOR OLACAĞIM'
Büyüyünce doktor olmak istediğini söyleyen Makbule, zekasıyla çevresindeki herkesi şaşırtıyor. Bugüne kadar 20'ye yakın ameliyat geçiren Makbule, yürüyeceğine olan inancını da koruyor.


Yunus TİRYAKİ