Bizler inandık siz de inanın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2013 Güncelleme 10 Mart 2013, 00:00
Bizler inandık siz de inanın

İÇİNDEKİLER

Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da düzenlenmesi için destek veren yedi grubun temsilcileri ile buluştu. Bakan ve işadamlarının toplantısından, "Olimpiyata biz hazırız, sporcularımız ve sporseverler de hazır olacak" mesajı çıktı.

BÜYÜK BİR AİLE
Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yolunda, adaylık sürecine sponsorluk desteği veren kuruluşlarla gurur duyduklarını belirterek, "Olimpiyat yalnızları gibi kendimizi hisseder durumdayken, özel sektörün sürece omuz vermesiyle, çok büyük bir aile olduğumuzu fark ettik'' dedi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıya Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Koç Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Digitürk'ün Genel Müdürü Ertan Özerdem, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Turkcell'in Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil katıldı. Kılıç, toplantıya katılan 7 grubun İstanbul 2020 yolunda çatı olacağını söylerken, "Bunların dışında Çalık/Turkuvaz Grubu, Doğan ve Ciner Grupları da her zaman destek vermeye hazır olduklarını bildirmiştir. Onlardan destek alabileceğimizi bilmek güzel. Onların da kapısını çalacağız" dedi. Suat Kılıç ayrıca İstanbul 2020 için yapılan tanıtımlarda farklı logoların değil, belirlenen tek logonun kullanılmasını rica etti.

KİM NE YAPACAK?

DİGİTÜRK: Nakden ve yayınları yoluyla destek sağlayacak. Bakan kılıç, "Türk futbolunun yayıncı kuruluşu sürecin içinde olmalı" dedi.

DOĞUŞ GRUBU: Nakden ve yayın yoluyla destek veriyorlar. Bakan Kılıç ilk günden beri Ferit Şahenk ile fikir alışverişi yapıyor.

KOÇ GRUBU: "Süreçte bulunmaktan gurur duyarız" dediler.

SABANCI GRUBU: Nakden ve uluslararası lobi çalışmalarıyla destek verecek.

TURKCELL GRUBU: Sponsorluk ve bazı branşların gelişimine sağlamak için sporcu yetiştirmeyi üstlendi.

TÜRK HAVA YOLLARI: Standart limitlerin üstünde destek veriyorlar. Süreç boyunca ulaşım masraflarını üstlendiler. Maddi destek de verecekler.

ÜLKER: Nakden ve değişik dallarda sporcu yetiştirerek destek veriyorlar.