Zor geçit!

Şirinevler'deki üst geçitte facianın eşiğinden dönüldü. Mesai çıkışı yaşanan yoğunluk geçitte izdihama yol açtı... Çok sayıda vatandaş ezilme tehlikesi geçirirken, bazılarının bayıldığı görüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 02:38
Zor geçit!

İÇİNDEKİLER

Mega kent İstanbul'un sorunları da mega oluyor! Yıllardır çözümlenemeyen araç trafiği bu kez yaya trafiği olarak karşımıza çıktı. Önceki akşam Şirinevler semtindeki üst geçitte facianın eşiğinden dönüldü.

2 SAAT SÜREN PANİK
Metrobüs ve metroya binmek-inmek için üst geçidi kullanmak isteyen çok sayıda vatandaş, izdihama yol açtı. Köprüye sığmayan vatandaşlar ezilme tehlikesi ile burun buruna geldi. Panik halindeki vatandaşlar arasında tam bir can pazarı yaşandı. İzdiham nedeniyle Şirinevler'de bekleyen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, üst geçide çıkışa engel olurken, aşağıya inen yayalara da acele etmeleri konusunda ikazda bulundu. Üst geçidin Ataköy'e çıkan kısmında yığılmanın ortasında kalan kadınlar baygınlık geçirdi. Bayılanlara orada bulunan hemşire müdahale etti. İniş ve çıkışın kilitlendiği geçitteki yaya trafiği yaklaşık 2 saat sonra normale dönebildi. Üst geçite çıkamayan birçok kişi Şirinevler'den Yenibosna'ya yaya olarak yürüyerek, Yenibosna köprüsünden Ataköy tarafına geçiş yaptı.

VATANDAŞLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İzdihamı yaşayanlar, "Bu nasıl bir rezillik! Evimize bile gidemez olduk. Can güvenliğimiz yok" diyerek tepkilerini dile getirdi. Zincirlikuyu'dan metrobüsle 20 dakikada Şirinevler'e gelenler, uzun süre üst geçitte beklemek zorunda kaldı. Kilitlenen geçitten sağ salim kurtulanlar, yaşadığına şükretti.

CAN PAZARI
Yüzlerce kişinin aynı anda giriş-çıkış yaptığı üst geçitte tam bir can pazarı yaşandı. Ezilme tehlikesi geçiren vatandaşlar, "Ya geçit çökseydi, o zaman hesabını kim verecekti?" diye sordu. Bazı vatandaşlar ise tek çözümün köprünün genişletilmesi olduğunu söyledi. Üst geçitteki izdihamla birlikte aynı gece engelli asansörü de arızalandı. 2'si kadın 4 kişi mahsur kaldı. Geçitteki görevliler, ecel terleri döken vatandaşları, uzun uğraşlar sonucu asansörden çıkardı.


DENİZ DERİN