Emlak baharı

Arap Baharı, konut fiyatlarını fırlattı... Suriyeliler'in akın ettiği sınırda kiralar tavan yaptı. Reyhanlı'da ise rakamlar 5 kat arttı... Camsız, sıvasız tek odalı evin ücreti tam bin 500 TL'ye çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 00:00
Emlak baharı

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'daki isyan ateşi, Suriye'yi de sardı. 40 yıllık Esad rejimi, halkın direnişiyle karşılaştı. Esad'ın acımasızlığı, yüzbinlerce Suriyeli'yi vatanlarından ayırdı. Savaştan kaçan mülteciler, sınır ülkelerine sığındı. Onlardan biri de Türkiye'ydi. 1 milyondan fazla Suriyeli, sınırdaki şehirlere akın etti.

2 ODALI EVDE 8 AİLE
Çadırkentler dolup taştı. Yer bulamayan, ev kiralamaya başladı. Hal böyle olunca emlak sektörü de canlandı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi başta olmak üzere sınırdaki yerleşim yerlerinde kiralar tam 5 kat arttı. Daha önce 250 TL olan kiralar 750 TL'ye yükseldi. Camı olmayan, kapısı muşambayla kapatılan ve damı akan evler, en az 750 TL'den kiraya verildi. Şartları daha iyi olan evlerin değeri ise bin 500 TL'yi geçti. Zordaki aileler, bir araya gelip evleri birlikte kiraladı. Hatta 2 odalı bir evde 8 ailenin yaşadığı açıklandı.

3 KİRALIK DEPOZİTO
Kiraları ödeyemeyenler ise geldikleri yere geri döndü. Bazı fırsatçılar ise bunu ranta çevirdi. Mülteciler bazı ev sahiplerinin 3 kiralık depozito istediklerini belirtti. Bazıları da 3 kirayı peşin olarak ödediklerini ve 12 aylık senet imzaladıklarını kaydetti. Ayrıca bazı evlerin birkaç koltuk konulup, bin 300 TL'ye kiraya verildiği açıklandı.