Çifte zulüm

Hamileyken kocasının AIDS bulaştırdığı kadın, hastalığının dışında mahalle baskısı ve maddi yetersizliklerle mücadele ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 02:47
Çifte zulüm

İÇİNDEKİLER

Hayat, her zaman herkese adil davranmıyor. AIDS yüzünden hayatı kararan kadın da bunlardan biri. Adını gizli tutan kadına hamileyken kocasından AIDS mikrobu bulaşıyor. Bebeğine de geçen AIDS yüzünden hem evladını hem de kocasını kaybeden kadın, diğer iki oğlunun sağlıklı olmasıyla avunuyor. Ancak AIDS ortaya çıktıktan sonra ailesi tarafından dışlanan, mahallelinin hor gördüğü kadın, evlatları için ayakta durmaya gayret gösteriyor. 25 yıldır yaşadığı semtte herkesin kendisinden kaçtığını söyleyen gözü yaşlı kadın, yaşadığı bir olayı şöyle anlatıyor: "Komşum benim şişemdeki suyu içince akşam kapıma dayandı. 'AIDS testi yaptıracağız, beyim tahlil parasını vermeni istiyor' dedi. O zamanın parasıyla 500 bin lira istediler.

" TÜMÖR DE ÇIKTI!
Toplumla ve AIDS'le mücadele eden kadının, kullandığı ilaçlar nedeniyle beyninde üç noktada kitle tespit edildi. Küçük oğlunun da ayağını tümör kapladığını anlatan kadın, sosyal güvencesi olduğu halde tedavi masraflarını karşılayamamaktan yakındı; "Beni dışlamayın, yardım edin" dedi.