Nihat devrimi

Ünlü türkücü, sol şeritten girip gaza bastı. Venezuela lideri Hugo Chavez'in cenazesine katılacağını açıkladı. 'Ben sağ devrimciyim' deyip şu yorumu yaptı: Das Kapital'i okudum hocam. Devrim yumurtayla değil ilimle, bilimle yapılır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2013 Güncelleme 08 Mart 2013, 00:00
Nihat devrimi

İÇİNDEKİLER

Kah "Çobanım" dedi, kah "Kutsal topraklar"a gitti. Survivor'da yaban hayatı yaşayıp kendini tecrübe etti. Arada bir aşiret çocuğu olduğunu dile getirdi. "Biz boşandığımız kadının topuğuna dahi bakmayız" deyip, centilmenlik dersi verdi. "Nihat Doğan sakal gibidir, kestikçe daha çok çıkar" sözleri ile tarihe geçti. İşte sakal hızında değişen ünlü türkücü, bu kez de sıkı bir devrimci kesildi.

'SARIGÜL ÖNCE GİDER'
Doğan, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenaze törenine katılacağını belirtti. "Venezuela'ya gidiyorum, Hugo Chavez'in cenazesine... Gerçek devrimci, dostunun yanında olur. Sahte okeyler siziiiii" dedi. Sonra da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e ilginç bir göndenme yaptı: "Sarıgül'ün benden önce cenazeye gitmesinden korkuyorum. Ne de olsa duyarlı insandır."

'DERS ÇALIŞIN HOCAM'
Ünlü türkücü eleştirilere ise şu mesajlarla karşılık verdi: Mavi Marmara'da Müslüman'ın yanında yer alan Chavez ne kadar Müslüman'sa, ben de o kadar devrimciyim. Ben sağ devrimciyim kardeşim. Das Kapital'i okudum bu yeterli. Devrim yumurtayla değil, ilimle yapılır. Hadi gidin ders çalışın. Bana ayırdığınız vakti derse ayırsanız, devrim zaten olmuştu.

ORTAK NOKTA KANSER
Chavez'in kanserden ölümü akıllara, aynı hastalıkla mücadele eden liderleri getirdi:
* Venezuela Hugo Chavez (öldü)
* Brezilya eski Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva
* Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff
* Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo
* Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner
* Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales

YOLDAŞ TESPİTİ!
Nihat Doğan'ın devrimci açıklamalarına, sanal alemden tepki de vardı destek de. İşte yoldaş yorumları:
* Son Dakika! Nihat Doğan'ın cenaze törenine katılacağını duyan Hugo Chavez, 'Hayır ölmedim, şaka yaptım' dedi.
* Nihat Doğan gitmiş mi acaba Venezuela'ya? Var mı bir haber kendisinden? Merakta bırakmasın bizleri.
* Nihat Doğan, rahmetli Hugo Chavez'in cenazesine gidiyormuş. İşte şimdi Venezuelalılar düşünsün.
* Deniz Gezmiş'ten sonra Hugo Chavez de Nihat Doğan'ın dava arkadaşı çıkmış. Mahmut Tuncer'le Flash tv'de halay çeken de Fidel Castro'ydu zaten...
* İnsanlar üçe ayrılır: Normal doğan, sezaryenle doğan ve Nihat doğan.
* Kambersiz düğün, Nihat'sız cenaze olmaz.
* Bence Nihat orada kalmalı. Chavez'in yokluğunda gülmeye ihtiyacı vardı halkın.
* Adamın dibisin Nihat.
* Kesin İzzet Yıldızhan'la bir planı var.
* Ben devrimciyi gözünden tanırım: Nihat Doğan...

AMERİKA KANSER ETTİ
Kansere yenik düşen Venezuela Devlet Başkanı Chavez, ülkesini yasa boğdu. Chavez'in son sözü, "Ölmek istemiyorum"du. Efsanevi liderin yardımcısı Nicolas Maduro ise çok önemli bir iddiada bulundu. Maduro, Chavez'in ABD tarafından kanserli hücre enjekte edilerek öldürüldüğünü öne sürdü. Maduro ayrıca, Hugo Chavez'in ölüm nedenini araştırmak için geniş çaplı bilimsel ekip kurulacağını söyledi.

1 HAFTA ALKOL YASAK
Venezuela'da uyguladığı ekonomi politikaları ile yoksulların gönlünde taht kuran Hugo Chavez için bir haftalık yas tutuluyor. İçişleri Bakanlığı da 12 Mart'a kadar sürecek olan yas boyunca içki içimini ve satılmasını yasakladı. Geçici yasağa gerekçe olarak, ülkede huzurun sağlanması gerektiği gösterildi. İçkinin yanı sıra ayrıca silah taşınması da ülke genelinde yasaklandı.