Kinsiz yumurta!

Bakan Suat Kılıç, kendisine yumurta atmak isteyen üniversiteliyi karakoldan çıkardı. Restoranda ağırladı. Ayrıca genç adamın yurtta kalmasını sağladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2013 Güncelleme 05 Mart 2013, 01:45
Kinsiz yumurta!

İÇİNDEKİLER

Yurdum insanı hoşgörüyü şarkılarda, şiirlerde dinler hale geldi. Zira hoşgörü artık özlenen bir kelimeydi. Ancak Adana'dan gelen bir fotoğraf karesi herkesi sevindirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na bir ziyaret düzenledi.

'SENİN AĞABEYİNİM'
Bu sırada bir grup genç, Kılıç'ı protesto etti. Onlar arasında Emre Ersel E. de vardı. Emre, Bakan Kılıç'a yumurta atmak isterken gözaltına alındı. Protestonun ardından Bakan Kılıç, genç hakkında Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi aldı. Emre'nin gözaltında tutulduğunu öğrenince, serbest bırakılmasını sağladı. Sonra da onu bir restoranda ağırladı. Emre, bakanın yemek teklifini kabul etmedi, sadece çay içti. Protestocu öğrencinin kendisi gibi Karadenizli olduğunu öğrenen Kılıç, "Seni buraya Bakan olarak değil, ağabeyin olarak çağırdım" dedi.

BABASINI DA ARADI...
Bakan Suat Kılıç, cep telefonundan Emre'nin babasını aradı. Genç adamın babasına, "Oğlunuzu eyleme zorlayanların amacı onu yurttan attırmak, burs ve kredisini kestirmek, yazık değil mi?" dedi. Emre'nin ailesi de Bakan Suat Kılıç'a gösterdiği anlayış sebebiyle teşekkür etti.

EMPATİ ÖNEMLİ
Bakan Kılıç, Emre ile buluşmasında şunları söyledi: "Sadece benim gibi düşünenlerin değil, aykırı düşünenlerin de bakanıyım. Bakanı değil, abisiyim. Emre ile Bakan-öğrenci formatında değil, abi-kardeş gibi konuştum. Empati önemli."